Myterna – ett antivetenskapligt gift – vaccination

Skriven av

Anti-vetenskap och anti-teknik är trenden för dagen. När samhället, genom vår förfallna skolas försorg, sjunker ned i förakt för vetenskap, teknik och medicin, skapas en växande underklass av lågutbildade, som genom media får reda på att teknik är farligt, vetenskap är bluff och klassisk medicin är en konspiration som ska hjälpa läkemedelsföretagen att sälja piller. Antivetenskapliga samlingar och föreningar växer sig allt starkare i samhället.

Det finns ”jättemycket forskning” som visar att vaccin är farligt, giftigt, overksamt, dödligt, blabla. Det gör det inte alls! Men det finns bluffmakare som hävdar att fiskolja, ingefära och gurkmeja fungerar bra mot cancer. Tror du på tomten också?

Covid över – men det hjälper inte

I början av 2023 förklarade Världshälsoorganisationen WHO att Covid inte längre var en fara. För den skull har inte anti-vax-pladdret minskat på sociala media. De klentrogna fortsätter med sina hatbudskap mot vaccination i största allmänhet, hatet mot Bill Gates och hans ”chips” fortsätter oförtrutet och de elallergiska är lika hatiska mot 5G-nätet som tidigare.

Smittkoppor

Vaccinationsmotståndet kom tidigt i historien och hade först religiösa undertoner. Om Gud hade hittat på smittkopporna som syndernas straff skulle inte människan komma och hitta på ett motmedel. Smittkoppor har funnits med mänskligheten under minst 3000 år, men 1796 gav Edward Jenner en pojke variolisation med kokoppor och pojken blev immun mot smittkoppor. År 1980 förklarade WHO världen fri från smittkoppor efter ett utrotningsprojekt med effektiva vacciner.

J. You/Science (Data) Centers for Disease Control and Prevention

Här visas amerikanska hälsomyndigheten CDCP diagram som visar hur folksjukdomarna sakta dött ut efter att vacciner införts i USA.

Andra framgångar:

 • Rvsv-Zebov, vaccinet mot ebola som togs fram 2014 visade sig fungera bra vid utbrottet 2018.
 • Tafenoquine, den första fungerande medicinen mot malaria som kommit på 60 år, finns nu tillgänglig.
 • Dengvaxia mot denguefeber fungerar. 14 dog av 800.000 vaccinerade 2016 så anti-vaxarna i Filippinerna sprider lögner.
 • Human papillomavirus-vaccin (ex. Gardasil) mot exempelvis livmodercancer har distribuerats i mer än 100 miljoner doser över hela världen. Kronisk trötthet som biverkan har inte kunnat påvisas med statistisk säkerhet.

Det står i bjärt kontrast till följande.

Antivaxare skriker och kastar saker

Anti-vaxare skriker elakheter och kastar saker på statsledningen i New Jersey efter att de i april 2018 stiftat en lag som gör det svårare för föräldrar att undvika att vaccinera sina barn av religiösa skäl. Motargumenten går så lågt som att ”could not go against the word of God by allowing her child to be injected with vaccines developed using aborted fetal tissue”.

Anti-vaxarna hävdar rätten till sin egen kropp och att tvångsvaccination är diktatur etc. Så länge någon sätter sin pseudovetenskapliga tro före flockimmuniteten måste tvångsvaccination användas för samhällets bästa.

Anti-vaxarnas argument flödar. Allt nytt är farligt. Därför måste allt nytt bekämpas. Ett exempel är påståendet ”kommer du ihåg Neurosedyn? Man proppade kvinnor fulla med…” där de vill få det att låta som någon slags tvångsverksamhet kring talidomid på 1960-talet. Då visste man inte om att molekyler har spegelbilder (stereoisomerer) och att det fanns en skadlig isomer, som kroppen tyvärr skapar av den oskadliga. Nu vet vi bättre. Vetenskapen går ständigt framåt. Framstegen måste därför bekämpas. Neurosedyn var inget vaccin, men vad spelar det för roll, bara det låter tillräckligt skrämmande.

Populistiska Femstjärnerörelsen i Italien vill ta bort lagen om krav på vaccinering av barn. Enligt Femstjärnerörelsens grundare Beppe Grillo är vaccin ett påhitt från läkemedelsföretag som försämrar friska barns immunförsvar. Lega Nords partiledare Matteo Salvini har sagt att vaccinering kan vara riskfyllt för barn. Andra populistiska politiker har gjort samband mellan vaccinering och leukemi, tumörer och allergier.

Motståndet trappades upp ytterligare 2012 då en domstol i norditalienska Rimini slog fast att ett barn hade fått autism på grund av MPR-vaccinet. Trots att domen ogiltigförklarades 2015 gav den ändå luft under vaccinmotståndarnas vingar. 2017 rapporterades över 5000 fall av mässling i Italien, den högsta siffran i EU efter Rumänien.

Fransmännen våldsammare än amerikanerna

Den 19 juli 2021 vandaliserades två vaccinationscentraler i Frankrike, i Lans-en-Vercors (nära Grenoble) och Urrugne nära Biarritz. Vandalismen uppstod efter att cirka 100.000 personer marscherat i flera franska städer i protest mot regeringens införande av covid-pass och krav på obligatorisk vaccination av sjukvårdspersonal. Åtgärderna hade införts eftersom smittan var på väg upp i Frankrike igen i och med den tredje vågen av Covid-19 och den fjärde vågen förväntades inom ett par månader.

Hela 2021 slogs anti-vaxarna med polisen på gatorna i Frankrike och Belgien, som svarade med tårgas och vattenkanoner. En knaspolitiker, Martine Wonner hade uppmanat folk att belägra kontoren till politiker som stött regeringens covid-politik. Hon blev utsparkad ur parlamentet. Trots det blev resultatet våld och vandalism mot utpekade politiker.

Tills i juli 2021 hade 110.000 fransmän dött av Covid-19 och vaccin-vägran är omfattande, så fransmännen är mer än lovligt hjärntvättade. Ligger ryska panikspridare bakom?

Kändisar utan hjärna

De ovetenskapliga argumenten mot vaccination haglar i skräp-media. En ny trend är att kändisar, tennisstjärnor, TV-personligheter och fuskläkare med för litet IQ blir både veganer och anti-vaxare. Kändisarna har enorma följarskaror på Internet och kan lätt locka över sina följare till anti-vax-sidan.

En av de mera kända är Kat Von D som är både vegan, sjundedagsadventist och anti-vaxare och har egen vegan-sminkbusiness. Vilken kombination! Hon har annonserat för sina tiotusentals följare att hennes barn inte ska vaccineras. Sådant får fäste bland de lågutbildade massorna i USA, även om hon har fått viss kritik också. Sen då, när barnen får polio, vad har hon för ursäkt?

En annan trend är att rika amerikaner donerar pengar till anti-vax-rörelsen i avsikt att hjälpa dumskallar som vill hävda sin rätt att slippa vaccineras. Lisa och Bernard Selz har genom sin The Selz Foundation donerat mer än 3 miljoner dollar under ett par år till olika organisationer som hjälper anti-vax-rörelsen att hävda sig på Internet och olika andra tillställningar. De menar att människor ska ha rätt att få mässling om de vill. Stiftelsen stödjer tre tjafsorganisationer:

 • Informed Consent Action Network (ICAN, där Lisa Selz sitter i styrelsen)
 • Children’s Health Defense (som drivs av John F. Kennedy Jr., en släkting till den framlidne presidenten, som dessutom siktar på att bli president)
 • National Vaccine Information Center (som drivs av Barbara Loe Fisher).

Dessa tre organisationer arbetar ofta tillsammans, sitter i samma diskussioner och förkommer i samma direktsända händelser på Internet.

Sex artister som har spridit desinformation om covid-19

Madonna – Popikonen har gjort flera kontroversiella påståenden om covid-19. Mest uppmärksammat när hon i juli 2019 skrev på Instagram att ett vaccin redan var uppfunnet, men hålls gömt för att ”göra de rika rikare”. Instagram flaggade postningen som desinformation och Madonna raderade senare inlägget.

Ian Brown – The Stone Roses-sångaren har tagit högljudd ställning mot både restriktioner, munskydd och vaccin. Han har jämfört vaccinpass med nazism och hoppat av festivalspelningar i protest mot att han eventuellt skulle behöva visa upp ett sådant för att få delta.

M.I.A – I samband med pandemins utbrott kom den brittiska rapparen ut som vaccinmotståndare. På Twitter skrev hon att om hon skulle bli tvungen att välja mellan vaccin eller ”ett chip” så skulle hon välja döden.

Wiz Khalifa – Under våren publicerade den amerikanska rapparen en tweet med orden: ”Corona? 5G? Eller både och?” Många tolkade detta som ett ställningstagande för den konspirationsteori som länkar viruset till 5G-teknologin. Under sommaren lät han dessutom meddela att han var färdig med att bära ansiktsmask, som då var obligatoriskt i USA.

Keri Hilson – Även den amerikanska r&b-sångerskan har spekulerat i kopplingar mellan coronaviruset och 5G. ”5G lanserades i Kina i november 2019. Folk dog,” skrev hon på Twitter och rådde sina följare att stänga av 5G på sina telefoner. Hilson raderade senare inläggen på uppmaning av sitt management.

Right Said Fred – Ett av 1990-talets största one hit wonders hamnade åter i rampljuset efter att de deltagit i en demonstration mot restriktionerna. Duon har även gjort uttalanden mot ansiktsmask och vaccin, men säger att de inte är covid-förnekare. Deras engagemang handlar endast om yttrandefrihet, påstår de.

Lika korkade idrottare

Den serbiske tennisstjärnan Novak Djokovic vägrade vaccinera sig och fick därför inte komma in i Australien till Australian Open 2022. Han rörde upp himmel och jord, blev satt i karantän och till sist utvisad och hela Serbien rasade och hävde ovett över Australiens regering.

Djokovic vägrade säga varför han inte ville vaccinera sig, men det visar sig att han äger en majoritet av ett danskt företag kallat QuantBioRes A/S som menar att de kan bota alla virus med elektromagnetiska pulser, genom att kunna ”förutsäga vilken elektromagnetisk frekvens som kan störa virusets aktivitet” å grejer. På företagets webbsida citeras bland annat serben Nicola Tesla, och när han citeras vet man att man ska dra öronen åt sig. QuantBioRes webbsida är i stort sett bara intetsägande nonsens, med bilder av provrör och mikroskop, men inga apparater som avger ”frekvenser”.

Grekisk-ortodoxa kyrkan

Präster i den grekisk-ortodoxa kyrkan spelar, särskilt i Greklands norra delar, en viktig roll i befolkningens liv. Där har kyrkan uttalat sig emot covid-vaccin och kallat det för ”Antikrists märke”. Vaccinet är alltså av djävulen, medan viruset är Guds verk, då? Kyrkan har också protesterat mot de restriktioner som Grekland införde under pandemin. I klostren vill ingen vaccinera sig. De menar att ”Många har blivit sjuka, men varför ska vi oroa oss när vi lever i Guds hus?”

Andra exempel på amerikansk obildning: ansiktsmasker

Under corona-pandemin 2020 började allt flera amerikanska delstater kräva att medborgarna skulle bära ansiktsmasker för att inte smitta varandra. Direkt började de religiösa motargumenten hagla. Förvaltningen i länet Palm Beach i Florida höll 2020-06-23 ett offentligt möte om saken och medborgarna började kasta in argument som gör att man börjar misstro det amerikanska utbildningssystemet i grunden.

Förvaltningen anklagas för att: följa djävulens lagar, begå brott mot mänskligheten, trampa på de konstitutionella rättigheterna, vilja instifta kommunistisk diktatur, vilja slänga ut ”Guds underbara andningssystem genom dörren”, att försöka tysta människor, försöka hindra människor att andas in syre och därmed göra dem sjuka, maskerna är mord, allt är 5G-nätets fel, om man inte kan se människors ansikten kan man inte veta vem som är sinnessjuk eller pedofil och alla kommer att straffas av Gud i slutänden.

Och så det slutliga argumentet som fångar upp alla amerikaners känslor: ”Jag har en vapenbutik. Jag kan inte släppa in någon i butiken som bär mask och låta dem köpa vapen!” Då faller alla andra argument, för amerikanerna måste få skjuta varandra lite då och då.

Argumentet att man skulle hindras att inandas syre kommer från någon som delat en förfalskad Wikipediasida kallad “symptoms of carbon dioxide toxicity” tusentals gånger på Facebook och hävdat att koldioxiden i utandningsluften på något sätt skulle bli kvar i masken. Trollen är duktiga.

Amerikansk religiös TV

Har du sett amerikansk religiös TV, med nunnor och präster som sitter och pratar nonsens i egna TV-kanaler dygnet runt? Eller TV-predikanter som står och skriker och heilar framför stora församlingar, som hojtar med och faller i trans och ligger på golvet och skakar? De är helt mjuka i huvudet och förkastar vetenskap och Darwinism. USA var en gång ett föregångsland för teknikutveckling och forskning, men idag har det försprånget försvunnit, till fördel för religiösa galningar, kreationister, right-to-lifers och vaccinvägrande kändisar och politiker.

Pseudokunskaper och forskningsfusk

Huvudargumentet är att vacciner inte fungerar eller är onödiga och bara är bluff:

 • Vaccin behövs inte för alla sjukdomar har redan utrotats av bättre hygien.
 • Vaccin påstås ge ADHD och autism (trots att det falsariet avslöjades 1989).
 • Vaccin är overksamt, C-vitamin är effektivare. Man kan också gnida in sig med essentiella oljor.
 • Vaccin fungerar inte och har aldrig fungerat. De ska bara inbringa pengar åt Big Pharma.
 • Ovaccinerade barn är friskare än vaccinerade. Barn som inte vaccinerats är mindre benägna att utveckla allergier, neurologiska problem, autoimmuna sjukdomar och andra hälsoproblem än barn som vaccinerats.
 • I Pakistan tror talibanerna att poliovaccination gör araber sterila och skjuter därför på läkargrupper. Vaccin ska vara ett sätt att förhindra överbefolkning genom att sterilisera fattiga barn.
 • Polio är en biverkning av DDT, eftersom DDT innehåller både bly och arsenik (men egentligen är formeln C2HCl3(C6H5Cl)2).
 • Vaccin mot TBE är egentligen en ”kampanj” av ”Big Pharma”.

Vacciner anklagas vidare för att vara tillverkade av motbjudande ingredienser:

 • Vaccin är giftigt, innehåller kvicksilver och konserveringsmedel och är avsett att göra oss sjukare. Alla sjukdomar är skapade av människor i laboratorier för att hålla nere antalet människor på Jorden.
 • HIV-viruset kom in i människan via vaccin gjort på vävnad från schimpanser, och av illvilja eller oförsiktighet sprids det via (de biståndsfinansierade) vaccinationsprogrammen.
 • Vaccin innehåller ämnen från djur, menar veganerna. Därför kan veganer inte vaccinera sig. Alternativt ska tillverkarna ha använt sig av delar från aborterade människofoster och då kan anti-abort-folket inte vaccinera sig.
 • Vaccinet ska vara fullt av ”chips” som kan användas tillsammans med 5G-nätet för att styra människors tankar.
 • Chiparna i vaccinet gör att det är magnetiskt och kan få magneter att fästa på kroppen. Antivaxarna visar filmer med nycklar och kylskåpsmagneter som fäster på huden.

Fusk på riktigt:

 • De kinesiska tillverkarna Changsheng Biotechnology och Shandong Zhaoxin Bio-tech Co anklagades och bötfälldes i oktober 2018 för att ha fuskat med rabiesvaccin och riskerat miljontals liv. Vaccinet skulle hållas nedkylt till –70°C men så skedde inte.
 • Vanligt folk köper och säljer vaccin på gatan i Kina.
 • Ryska troll ägnar sig åt både anti-vax och pro-vax i amerikanska media, för att sprida osämja. De hävdar som vanligt att politikerna ljuger, i syfte att sprida misstro mot staten. Argumenten handlar ofta om Gud eller om raser, klass eller djurrätt. Det är ett enkelt sätt att vända det lågutbildade folket mot etablissemanget.

Anti-vaxarna tar sig till och med in i anrika institutioner som Karolinska Institutet, som även tidigare haft problem med pseudovetenskap på elallergisidan, den ökände pseudokirurgen Paolo Macchiarini (se vidare Medicinska myter), en pseudovetenskaplig kurs i ”Integrativ medicin” (antroposofi etc), ”funktionell alternativmedicin”, frekvensmedicin / bioresonans / energimedicin såsom den beskrevs av Tostar och Falkenberg etc. KI tycks vara pseudovetenskaparnas spjutspets in i den svenska vetenskapliga världen.

KI utreder sedan maj 2018 en person som uppgett sig vara forskare knuten till lärosätet, som i flera artiklar i vetenskapliga tidskrifter har diskuterat risken med vacciner, och till exempel ifrågasatt hpv-vaccin.

Statsunderstödd smutskastning

Ryska troll trollar i sociala media både för och emot vaccinering. Det har de gjort länge, för att destabilisera.

I och med att AstraZenecas vaccin fick problem, blev det ett nytt hatområde och franska påverkare har fått erbjudanden om pengar av en ”underlig” engelsk reklambyrå som visade sig ha rysk anknytning, där de mot betalning skulle propagera mot och smutskasta AstraZeneca. Det hela handlar uppenbarligen om att få sälja det ryska vaccinet Sputnik V.

Mässlingen lever på myterna

Vaccinet mot mässling drabbades av alla motståndares urskandal: Wakefield-studien. Andrew Jeremy Wakefield menade att MPR-vaccinet skulle ge autism och Crohns tarmsjukdom. Artikeln drogs senare tillbaka när bluffen avslöjats.

Somliga tror att mässling utvecklar personligheten och att sjukdomen inte är så farlig. Vissa hävdar att det rör sig om ”en injektion med människo- och djur-DNA (MPR-vaccinet är producerat i kycklingembryoceller och humana diploida celler, MRC-5 celler från ’ett aborterat flickebarn’) och diverse giftiga ingredienser”.

Mässlingen skördar nya vinster i Europa.

5.273 smittade år 2016
25.863 smittade  år 2017
82.000 smittade år 2018 av vilka 37 har avlidit. Över hela världen smittades 142.000.

Tyvärr är det vad anti-vaxarna vill.

Varför ligger Serbien, Ukraina, Georgien och Grekland högst på listan över antalet fall? 2019 kom Albanien och Storbritannien in bland nationer där mässling inte är utrotat. WHO meddelade att Storbritannien i stort sett hade utrotat mässlingen år 2016, men nu är den tillbaka igen. Kan det ha något med utbildning att göra?

Serberna tycks vara allmänt anti-vaxande, inte bara i fallet Djokovic, utan i allmänhet. Förmodligen är de svårt troll-påverkade österifrån.

För Ukrainas del handlar det om kriget med Ryssland, då myndigheterna fått annat att göra än att vaccinera. Under 2016 vaccinerades bara 31 % mot mässling, påssjuka, och röda hund (MPR). Trollen har fått ukrainska föräldrar att vända sig till homeopatiska ”läkemedel” eftersom de inbillats att tro att vanliga vacciner är förgiftade. Då hamnar man långt upp i diagrammet.

WHO har släppt en lista med de tio värsta globala hälsohoten 2019 och där finns anti-vax-rörelsen med. WHO menar att människors vägran att låta vaccinera sig riskerar att vända framgången man hittills skördat i kampen mot ett antal förebyggbara sjukdomar.

WHO skriver: ”Vaccine hesitancy – the reluctance or refusal to vaccinate despite the availability of vaccines – threatens to reverse progress made in tackling vaccine-preventable diseases. Vaccination is one of the most cost-effective ways of avoiding disease – it currently prevents 2-3 million deaths a year, and a further 1.5 million could be avoided if global coverage of vaccinations improved.”

Å andra sidan har WHO spårat ur med kinesisk traditionell medicin. Världshälsoorganisationen har inkluderat den traditionella kinesiska medicinen i sin diagnosmanual ICD-11. Därför riktar de europeiska vetenskaps- och medicinakademierna skarp kritik mot WHO. De menar att det kan ses som ett erkännande av oprövade och ibland farliga behandlingar.

Vaccination blir lag

Statsledningen för New Jersey stiftade trots allt i april 2018 en lag som gör det svårare för föräldrar att undvika att vaccinera sina barn av religiösa skäl.

På grund av den allt ökande förekomsten av mässlingen i Italien infördes i mars 2019 en lag som kallas ”Inget vaccin, ingen skolgång”. Barn under sex år kan direkt avvisas från förskolan om de inte kan förete bevis på att de vaccinerats mot de vanliga barnsjukdomarna. Allmän skolgång är obligatorisk i Italien så föräldrarna till skolpliktiga barn som inte vaccinerats får böta 500 Euro.

I december 2019 rasade en mässlingepidemi på Samoa, med 60 döda. Hela landet ”stängdes av” och vaccinationsteam gick från hus till hus. Öarna har en befolkning på 20.000 och 4000 hade smittats. Nu lovar regeringen att få upp vaccinationsgraden till över 90 %.

I Tyskland måste föräldrar från och med den 1 mars 2020 kunna bevisa att deras barn har vaccinerats mot mässling före förskole- och skolstart. Det innebär att barn måste ha vaccinerats innan den 31 juli 2021, annars kan föräldrarna vänta sig en bot på cirka 28.000 kronor och att barnen temporärt avvisas från skolan.

Sedan 2022 är vaccination mot Covid obligatoriskt i Österrike. Anti-vaxarna och de högerextrema rasar och slåss på gatorna.

Avslutning

Naturligtvis ska du låta bli att vaccinera dig. Kolera som är så trevligt!

Polio har också sina fördelar. De gör så fina rullstolar idag.

Att politiken i världens mäktigaste land, USA påverkas så kraftigt av religiösa knäppisar, mytomaner, högerextrema automatvapengalningar och anti-vaxare är bekymmersamt.

Läs mer

Inledning: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/07/encyclopaedia-conspiratorica-inledning/
Vaccination: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-vaccination/
Teknik: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-teknik/
Panacea: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-panacea/
Politiska: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-politiska-myter/
Naturen: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-naturen/
Filosofi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-filosofi/
Medicin: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-medicinska-myter/
Hälsa-kost: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-halsa-och-kost/
Elallergi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-elallergi/
Avslutning, verkliga faror: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-avslutning/
Sakregister: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-sakregister/

Märken på artiklar:
Artikelkategorier:
forskning · Konspirationer · Medicin · Myter · Vetenskap

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *