Myterna – ett antivetenskapligt gift – naturen

Skriven av

Anti-vetenskap och anti-teknik är trenden för dagen. När samhället, genom vår förfallna skolas försorg, sjunker ned i förakt för vetenskap, teknik och medicin, skapas en växande underklass av lågutbildade, som genom media får reda på att teknik är farligt, vetenskap är bluff och klassisk medicin är en konspiration som ska hjälpa läkemedelsföretagen att sälja piller. Antivetenskapliga samlingar och föreningar växer sig allt starkare i samhället.

Olika kristna sekter hävdar att människor och dinosaurier en gång levde tillsammans, för ungefär 6000 år sedan.

Och det gjorde de ju, i TV-serien Familjen Flinta. Kan det vara därifrån denna fantastiska myt har spridits? Halleluja, Hanna-Barbera. Hollywoodfilmen ”A million years B.C.” från 1966 där Raquel Welch är stenålders-sexig och slåss med dinosaurier kan också ha hjälpt till. Men det är klart, på bioaffischen står det ju uttryckligen ”en miljon år f.Kr” och det stämmer inte med de påstådda 6000 åren.

Kristen tro som spårat ur

Låt oss respektera de lugna och eftertänksamma kristna. Det är avarterna som är problemet, de som tror att:

 • Dinosaurier fanns en gång för det var Guds änglar som gjorde barn med djuren.
 • Jättar fanns en gång, för det var Guds änglar som gjorde barn med människorna. Jätteskelett har hittats men arkeologerna döljer dem. Skelett efter jättar har bland annat upptäckts vid utgrävningar i Bucegi i Rumänien och i Tapalpa i Mexiko men reportrar har tystats av CIA. Mycket photoshop-jobb i bilderna.
 • Syndafloden ska ha inträffat, och med det följer att Noak måste ha byggt en ark.
 • Gårdstomten finns och måste respekteras.
 • Bäckahästen eller Näcken finns och är en av aspekterna av djävulen.
 • Jordbävning är Guds straff, tror man främst i Nigeria. Gud vill straffa presidenten för hans ledarskap, medan andra menar att det är en begäran om flera böner för landets bästa.

Anti-darwinismen tar sig in i Riksdagen. SD-aren Julia Kronlid blev känd för att hon inte tror på Darwinismen, för att ”det ligger så långt tillbaka i tiden” Sommaren 2014 kom hon ut som kreationist i magasinet SANS. Det framgick där att hon anser att ”skolan ska presentera evolutionsteorin som en teori bland andra” och att hon inte är helt säker på om Jorden är äldre än 6000 år.

Märklig strålning som inte finns

Eftersom gemene man inte vet särskilt mycket om strålning, partiklar och magnetfält av olika typer och förmodligen aldrig öppnat en fysikbok, kan pseudovetenskaparna dra till med nästan vad som helst och kalla det för strålning från Atlantis.

 • Linjerna och korsen: Currylinjer, currykors, Ley-linjer, N-strålar och andra typer av jordstrålning, som kan detekteras med slagruta. UFO tankar energi från currykors. Stortrollet vet. Jordstrålning kan också ge näsblod.
 • Dagjämningen orsakar sprickor i Jordens magnetfält, sprickor som blir kvar i flera timmar.
 • Solaktiviteten växlar och ligger bakom den globala uppvärmningen. Medan andra hävdar att den globala uppvärmningen är en bluff. Välj själv.
 • Fullmånens kraft ger sömsvårigheter och mångalenskap. Undertecknad har själv intervjuat en mentalskötare som vederlägger teorin om mångalenskap helt och hållet.
 • Orgonit omvandlar negativ, s.k. ”död” energi till positiv energi som sedan reflekteras tillbaka till omgivningen. Den minskar de skadliga effekterna av exempelvis elektromagnetisk strålning som alla levande celler påverkas av.
 • Solstormar (geomagnetiska stormar) tros påverka nervsystemet och får oss att känna oss oroliga, irriterade och lättretliga. Medan en solstorm pågår kan vi känna oss irriterade utan att veta varför. Känslorna är också på helspänn och allting verkar ljudligare, ljusare, starkare och livligare än vanligt. Dessutom kan stormarna orsaka oro, depression, bipolär sjukdom, trötthet och nervositet. Solstormen ändrar också dygnsrytmen som styr sömn och vakenhet.
 • ”Torsionsfältet” skulle vara överföringsmedium för ESP, homeopati, levitation och andra paranormala fenomen.

Sjöodjur

Sjöjungfrur finns, för det har jag sett på suddiga, fejkade bilder på Youtube och läst i sagoböcker. Det finns också bilder av missbildade barn med sammanväxta ben som direkt utpekas som sjöjungfrur.

Havet är sämre utforskat än exempelvis Månen. Det har lett till en hel massa myter om sjöodjur och havsodjur. Det ska erkännas att djuphavsfiskarna uppfyller alla kriterier på att se ut som monster, men de är inte kvarblivna dinosaurier. Det ”stora sjöodjuret” verkar finnas i alla länder och alltid är det någon som sett något som rört sig i ytan, fått sin hund uppäten eller liknande. Fuskade, suddiga bilder och youtube-filmer hjälper till.

Fuskbilder på jätteormar som ser ut att vara hundra meter långa, enorma kor, strandade enorma jättebläckfiskar, stora som hus, som påstås vara havsmonstret Kraken och en suddig figur som går på en bro tas till intäkt för att SF-författaren H. P. Lovecrafts fantasifigur Cthulhu faktiskt finns!

Följande odjur finns inte heller:

 • Kraken, Loch Ness-monstret, sjöjungfrur, sirener och Storsjöodjuret finns inte.
 • Tavelsjöodjuret. SR P4 spädde på myten med ett pseudovetenskapligt reportage 20180603.
 • Megalodonter och andra jättevarelser påstås leva kvar i djuphaven, främst Marianergraven och skrämmer bort djuphavsexpeditionerna.
 • Drakar, eldsprutande
 • Snömannen
 • Vampyrer
 • Varulvar

Tunguska

Tunguskahändelsen i Ryssland 1908 har dragit med sig en otrolig massa svammel.

Sannolikt träffade år 1908 en större komet eller meteor Jorden med en hastighet mellan 15-30 km/s, vilken sedan exploderade i atmosfären. Bilden ovan visar Tjeljabinsk-meteoriten från 15 februari, 2013. Det blev en redig smäll när den slog ned. Den slog hål i hus osv.

Kometer består huvudsakligen av is som förgasas i atmosfären i en jätteexplosion som vi för enkelhets skull kan kalla stötkokning. Jorden träffas av hundra ton rymdfragment varje dygn. Några är större, några mindre. Några är av is, andra av nickel-järn, eller blandningar därav. Fragment som hittats i Tunguska-området är lonsdaleit (meteoritisk grafit), troilit, taenit, γ-Fe och schreibersit (meteoritisk järn-nickel).

Här är några av de dummaste konspirationsteorierna om tunguskahändelsen 1908:

 • Den skulle vara skapad av Nicola Tesla eller av utomjordingar.
 • En kärnvapenexplosion. Men det fanns inga kärnvapen 1908.
 • Ett UFO har kraschat på platsen.

Annat om rymden

I mars 2023 stod Jupiter och Venus nära varandra på himlen och de lågutbildade svenskarna ringde i massor till polisen och rapporterade spiondrönare eller UFOn.

Uråldriga civilisationer

Var syndafloden en översvämning i Svarta Havet? Låg mänsklighetens vagga i Sverige som göticisterna hävdar? Fanns Edens Lustgård i Iran? Följde ett stort UFO med i svansen bakom kometen Hale-Bopp? Är de stora pyramiderna i Gizeh arrangerade precis som stjärnorna i Plejaderna? För att inte tala om jättefigurerna i Nazca som är signaler till ufonauter.

Den tyske påhittaren Erich von Däniken har tillfogat den icke-tänkande delen av mänskligheten oerhörda hjärnskador. Läs till exempel inte hans bok ”Gudasäd” för den är absolut rappakalja.

De stora myterna som existerat i tusentals år verkar vara svåra att bli av med. Atlantis, Lemuria eller Mu skulle ha varit befolkat av högteknologiska jättar. Atlantis hittas då och då och är en av de mest seglivade myterna. Efter att den grekiske filosofen Plato skrev om det har mänskligheten sökt efter resterna av Atlantis i 2000 år.

Så kom det sig att Google införde en möjlighet för var och en att se havsbotten när de publicerade havsmätningar i Google Earth. Alltså bottenprofiler som fartyg mätt upp med sidtittande sonar i alla världens hav. Och genast var det som om Atlantis blivit synligt cirka 960 kilometer utanför Afrikas kust, just precis där Plato hade sagt att det skulle finnas.

Ja, eller han har inte preciserat läget något vidare och Atlantis har tidigare ”med säkerhet” lokaliserats på flera ställen i Medelhavet, exempelvis utanför Spaniens kust, vid Kuba (som grekerna givetvis inte ens visste om) och vid Greklands kust. Eller på Sydpolen. Kanske var det en fd. ö i Medelhavet som sänkts av en stor jordbävning eller liknande. Grekland är trots allt ett jordbävningsområde.

Visst beskrevs atlantiderna som storväxta och ljushåriga, men sååå storväxta? ”Vägarna” i denna havsmätning ligger på minimum 9 kilometers delning.

Nej, i själva verket är ”gatorna” de stråk av icke-data som bildas under mätfartyget. Sidtittande sonar tittar inte rakt ned och därför blir det inget data rakt under fartyget. Det kan uttryckas som en tom korridor, som mytomanen lätt kan få till en bred boulevard. Sådär 800 meter bred. Eftersom fartyget sveper av havsbotten genom att gå fram och tillbaka med jämna avstånd handlar det ”givetvis” om ett regelbundet gatunät.

Atlantis kan finnas på Antarktis också. Tillsammans med nazisternas hemliga militärbas. Och ett par pyramider som ”måste ha byggts av människor”. Tyvärr visade sig pyramiden på Sydpolen bara vara toppen av ett helt vanligt berg som ingår i bergskedjan Ellsworth Mountains, som är mer än 400 kilometer lång. Det är alltså inte konstigt att bergstoppar sticker upp ur isen här och där.

Myter om pyramiderna i Gizeh:

 • Noak byggde pyramiderna, och sedan arken.
 • Pyramiderna är inriktade mot nord och mot en massa stjärnbilder.
 • Cheopspyramiden skulle ligga exakt mitt i vår planets landmassa.
 • Vid bygget använde man akustisk levitation för att flytta stenblocken.
 • De gamla egyptierna måste ha använt magi eller utomjordingar för att bygga pyramiderna.

Andra försvunna civilisationer:

 • Invånarna i Machu Picchu måste ha fått livsmedel och förnödenheter levererat av utomjordingar med flygande farkoster, för att staden ligger så olägligt till.
 • Shangri-La har existerat, någonstans i Himalaya. Påstår iallafall Hollywood.
 • Nazca-linjerna drogs upp av utomjordingar, för de kan bara ses från luften. Eller också flög nazcanerna med flygande vimanor.
 • Bermudatriangeln och pyramiden på botten av bermudatriangelns centrum. Som inte heller finns.

Indien är ett konstigt land

Indien är både vetenskapligt och ovetenskapligt på samma gång. Indiska rymdflygstyrelsen har gjort två lyckade flygningar med satelliter till Månen och tagit massor av fina bilder. Å andra sidan har hinduisk mytologi och religiöst baserade teorier blivit allt viktigare för Indian Science Congress Association (ISCA). ISCA startades 1914 och är en viktig vetenskaplig organisation i Indien med fler än 30.000 forskare som medlemmar. Vid 2019 års möte hävdades att:

 • En gammal hinduisk text tas som bevis för att stamcellsforskning upptäcktes i Indien för tusentals år sedan.
 • 2018 påstod Indiens ungdomsutbildningsminister att flygplan först omnämndes i Ramayana (från omkring 200-talet f.Kr.).
 • En demonkung som nämns i Ramayana hade 24 olika typer av flygmaskiner och ett antal landningsbanor i Sri lanka.
 • Ytterligare en ”forskare” hävdade att Isaac Newton och Albert Einstein hade fel och att gravitationsvågor borde döpas om till ”Narendra Modi Waves”. Han påstod att Newton inte hade förstått gravitationens repulsiva effekt och att Einsteins teorier var ”vilseledande”.

Premiärminister Narendra Modi är inte ett spår bättre. 2014 berättade han för ett antal läkare vid ett sjukhus i Bombay att Ganesha, en gud som framställs som människa med elefanthuvud, var bevis för att kosmetisk kirurgi hade existerat i det gamla Indien.

Men det blir värre än så. När LHC-ringen skulle startas i CERN 2008 var det en indisk 16-åring som tog livet av sig för att hon fått sig itutad av indiska TV-nyheter att det skulle blidas ett svart hål, eller möjligen en Big Bang i mitten av ringen, som skulle sluka upp Jorden. Vi andra märkte inget svart hål.

Ansiktet på Mars

Visst finns det ett ansikte på Mars? Det har man ju sett på satellitbilder. Det måste betyda att det en gång funnits en civilisation på Mars som huggit ut formationen. Måste det? Den första bilden av bergsområdet Cydonia som dök upp, råkade visa vilseledande skuggor. Senare har man fotograferat Cydonia från satelliten Mars Express och byggt en 3D-modell av berget och det visar sig inte alls vara ett ansikte utan ett helt vanligt, lite avlångt berg. Varför ska verkligheten alltid vara så tråkig?

Plattjordare

Är Jorden platt eller kubisk? Kubisk om man får tro Stålmannen och DC Comics.

Myten om att Jorden är platt verkar ha fått sin begynnelse år 1849. Den engelske uppfinnaren Samuel Birley Rowbotham (1816-1884) tog sig pseudonymen ”Parallax” och hittade på läran Zetetisk astronomi som avsågs betyda ”skeptisk” och komma av det gammalgrekiska uttrycket zētētikós, ifrågasättande. Rowbotham reste runt i hela England och hävdade att Jorden var en orörlig skiva och att Solen bara låg 400 miles bort. 1870 skrev knäppskallen John Hampden om den platta Jorden och beskrev gravitationsteorins upphovsman Isaac Newton som ”ett fyllo eller en galning”.

Det är också troligt att SF-författaren Terry Prattchets bokserie Discworld (Skivvärlden) kan ha bidragit till plattjords-teorierna. Tyvärr. Discworld är fullständigt fiktiv.

Man skulle kunna tro att de som menar att Jorden är platt är ett litet oupplyst fåtal, men så är det inte. Plattjordarna har etablerat sig internationellt, håller världskongresser och lägger ut filmer på Youtube och Facebook.

Facebook har långa kommentarträd fyllda med arga plattjordare som inte tror på jordglober. Konspirationsteorierna kan fylla kilometer på kilometer av webbplatser. Det håller på att bli en global rörelse av absoluta vetenskapsförnekare. Och Facebook trallar med och gör inget åt saken.

Den fd. främste av alla plattjordare, Mike Hughes ville se själv om Jorden var platt och byggde en ångdriven raket, som planerades stiga till 5000 fot eller 1700 meter upp i luften den 22 februari 2020. 1700 meter var inte mycket. Sannolikt såg han inte Jordens krökning. Men ”Mad Mike” trodde inte på vetenskap. Så här sa han till Associated Press: ”I don’t believe in science.” Oavsett vad, så ramlade han ned och dog. Så nog blev han platt, alltid.

Det hade varit betydligt billigare än de 20.000 dollar raketen kostade honom, att sitta i ett flygplan på 10.000 meters höjd. Då syns Jordens krökning.

Amerikaner är såå smarta. NASA är en lögn. Rymden är en lögn. För det vet man väl. För det har man ju sett på Internet. Stava kan de inte heller.

Myter om Jordens platthet

 • Jorden är platt, orörlig, är universums centrum och bara ungefär 13.500 år gammal.
 • FN står vid Jordens kant och skjuter alla som vill titta ut över kanten.
 • Det går inte att nå Jordens kant eftersom kanten blockeras av en enorm isvägg som vaktas av all världens militär. NASA och regeringen ljuger om det.
 • Australien och Nya Zeeland är bluffar. De kan inte finnas eftersom de skulle ramla av Jorden om den var klotformad.
 • Rymden finns inte. Det ligger en kupol över den platta Jorden som inte går att flyga igenom med rymdraket.
 • Jorden är visserligen platt, men planeten Mars är rund.
 • Psy-ops vill få människor att tro på utomjordingar och ett expanderande universum, när Jorden i själva verket är platt. De kommer att iscensätta en stor invasion av utomjordingar, eller vad folk kallar händelsen då vi kommer att möta våra skapare Annunaki, eller vem det nu är som har skapat oss, enligt dem som hävdar att utomjordingar finns på riktigt.

Jorden är innesluten i ett ”firmament”

De allra knäppaste natur-konspiratörerna tror att den platta Jorden är innesluten i ett ”firmament” alltså ett hårt skal som hindrar oss (raketer) att nå rymden och att firmamentet skyddar Jorden från ”vattnet utanför”. Anledningen till att himlen är blå ska också vara att det finns vatten utanför. Här talar vi alltså om antikens världsuppfattning om firmamentet och de sju himlarna och Jorden som centrum i universum.

Som bevis för firmamentet tar man det faktum att SpaceX raket sprängdes vid uppskjutningen den 20 april 2023 eftersom den kraschade in i firmamentet. Och ju flera raketer vi skjuter upp, desto flera skador blir det på firmamentet.

Betänk att det är denna kader av underutbildade amerikaner som styr skolväsendet och politiken i detta förut så framstående teknikland. Allt flera nyheter om kristna skolor dyker upp, där man hävdar att jorden bara är 6000 år gammal och att dinosaurierna antingen aldrig funnits, är en konspiration eller försvann tvärt för 6000 år sedan. Det blir knivigt för dem att förklara asteroiderna.

Solförmörkrelse

Den 8 april 2024 svepte en total solförmörkelse över centrala USA och de vidskepliga amerikanerna fick verkligen excellera i dumheter, konspirationer och kristen knäppighet.

De dum-kristna menade att det handlade om världens undergång, the rapture (uppryckandet) när Jesus återkommer och hämtar alla rättroende med sig till himlen. Dessutom skulle det bli jordbävningar. Samt världens ände, som vanligt.

Plattjordarna å sin sida hävdade att solförmörkelsen bara var ett sätt för utomjordingarna att reparera en spricka i firmamentet, samt att utomjordingarna kommer för att ta över. Eller också är det hemliga ballongprojekt som ska förgifta befolkningen.

De vanliga automatvapen-amerikanerna var istället rädda för att regeringen skulle införa diktatur och undantagstillstånd. “Eliten” (frimurarna) kommer att ta tillfället i akt att styra mänskligheten och dessutom styra det amerikanska presidentvalet och i allmänhet införa en ny världsordning. Ytterligare andra menade att “our terrorist government” skulle stänga av elnätet, blockera all kommunikation och sedan förklara USA för diktatur. Och så fanns det ju en komet synlig på himlen samtidigt, kallad The Devil’s comet och det måste ju betyda något. Eller också, menar QAnon, skulle Jorden kollidera med planeten Niburu. Bara det!

Det blev inget den 8 april. Hade jorden gått under hade vi märkt det. Nu ändrar sig astrologerna och menar att Kristus istället kommer den 23 april, för då står Solen. Månen och Jupiter i stjärnbilden Jungfrun och då, minsann, kommer Jesus. Och planeten Nibiru kommer att visa sig på himlen och förebåda vulkanutbrott, tsunami och jordbävningar. Kanske.

Stackars dumma “christian home-schooled” amerikaner. Det visar hur djupt skolsystemet har sjunkit i världens mäktigaste land. Så besvikna de måste ha blivit efteråt.

Neil deGrasse Tyson ser så ledsen ut när han tänker på sina landsmän och deras utbildning.

Försök inte motbevisa

Varför tar inte NASA med sig ett par betydelsefulla plattjordare ut i rymden och bevisar att de har fel?

Plattjordaren D. Marbles, som försökte använda ett vattenpass ombord på ett flygplan för att bevisa att Jorden är platt, anser att alla minnen man har av att ha sett Jordens krökning från ett flygplan är inplanterade. Av ”dem”. Plattjordarna är helt egocentriska och ägnar sig åt felaktiga antaganden. Alla bevis för att Jorden är rund antas vara bevis för att detta inte är sant och därmed bevis för att Jorden är platt. Man kan inte göra mycket åt sådana människor, annat än att förbättra skolundervisningen och dit är det långt.

Eller, tänk om…

Hemska tanke. Tänk om det kan vara så enkelt att någon vill tjäna pengar på outbildade, högreligiösa amerikaner och har satsat en del på att göra pseudovetenskapliga youtube-filmer och starta kongresser, för att helt enkelt mjölka dumskallarna på pengar?

Den ihåliga jorden

Agartha: Legenden om Agartha var oklar i Europa tills Gérard Encausse år 1910 redigerade och återpublicerade en detaljerad redogörelse från 1886 av den franske artonhundratals-ockultisten Alexandre Saint-Yves d’Alveydre (1842-1909): Mission de l’Inde en Europe. Bild: Facebook.

Jorden är ihålig. ”Hollow Earth” är knasteorin om den ihåliga Jorden och att det finns ett stort hål i Nordpolen där UFO flyger in och ut. Fast då måste Jorden vara rund. Tankar om en ihålig jord är lika gamla som all annan mytologi. Idén finns i arabisk, keltisk, kristen, nordisk, gammalgrekisk mytologi osv. Fast det var SF-författaren Jules Verne som populariserade teorin med boken ”Resan till Jordens medelpunkt” från 1864, där äventyrarna hittar en okänd värld inuti Jorden. Så, har d’Alveydre egentligen bara förläst sig på Verne?

Andra avarter om Jorden och universum

 • Big Bang hände aldrig för Jorden skapades av Gud för 6000 år sedan. Inte 13.500 då?
 • Gravitationen är en bluff.

– That, my Liege, is how we know the Earth to be banana-shaped.

Neil deGrasse Tyson får som vanligt avsluta med lite riktig naturkunskap.

Läs mer

Inledning: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/07/encyclopaedia-conspiratorica-inledning/
Vaccination: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-vaccination/
Teknik: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-teknik/
Panacea: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-panacea/
Politiska: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-politiska-myter/
Naturen: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-naturen/
Filosofi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-filosofi/
Medicin: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-medicinska-myter/
Hälsa-kost: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-halsa-och-kost/
Elallergi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-elallergi/
Avslutning, verkliga faror: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-avslutning/
Sakregister: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-sakregister/

Ångdriven raket kraschade https://www.forbes.com/sites/trevornace/2018/03/27/flat-earth-rocket-man-finally-blasts-off-in-homemade-rocket-to-prove-earth-is-flat

Märken på artiklar:
Artikelkategorier:
Biologi · Konspirationer · Mysterier · Myter · pseudovetenskap

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *