Myterna – ett antivetenskapligt gift – medicinska myter

Skriven av

Anti-vetenskap och anti-teknik är trenden för dagen. När samhället, genom vår förfallna skolas försorg, sjunker ned i förakt för vetenskap, teknik och medicin, skapas en växande underklass av lågutbildade, som genom media får reda på att teknik är farligt, vetenskap är bluff och klassisk medicin är en konspiration som ska hjälpa läkemedelsföretagen att sälja piller. Antivetenskapliga samlingar och föreningar växer sig allt starkare i samhället.

Mängden medicinska myter överglänser utan vidare alla de andra tillsammans. Det finns en anledning: Vi vet ännu väldigt lite om hur människokroppen fungerar. Den är en mycket komplex kemisk-elektrisk maskin. Särskilt hjärnan, vars fullständiga funktion vi förmodligen aldrig får reda på. Där kunskaper saknas, tränger pseudovetenskaperna in, med lättbegripliga lösningar på alla problem som uppstår. Saknas kunskaper om något sjukdomstillstånd, kastar kvacksalvarna genast in sina trumfkort: kolloidalt silver, universums vibrationer, chakraterapi, magneter och tallbarrsvatten. När vetenskapen till sist finner en lösning på sagda problem, hamnar den i skymundan, bakom handpåläggning och vaccinationsskräck.

Tidig medicin mest myter

Kvackaren arbetar. Extraktion av vansinnesstenen, av Jan Sanders van Hemessen, ca. 1550.

All traditionell medicin som utövades fram till mitten av 1800-talet var mest myter, som koppning, åderlåtning, lavemangsterapi, lobotomi och andeutdrivning, såväl som medikamenter som ormolja, radiumtinkturer, påfågelsträck, enhörningshorn, pulveriserade ädelstenar, morgondagg och mumiepulver.

Alla operationer var dömda att misslyckas innan Robert Koch 1880 förstått att mikroorganismerna orsakade sjukdomar och infektion. Hygienens första stora förespråkare Ignaz Semmelweiss blev aktivt motarbetad av läkare, inlåst på dårhus för sina tokiga idéer och slutligen ihjälslagen 1865. Där ser man hur stark mytbildningen var.

De medicinska myterna är särskilt slagkraftiga eftersom de påverkar varenda människa. Alla kan fås att känna sig extra sjuka, felbehandlade, förgiftade eller allmänt illamående med tillräckligt övertygande pladder. Det går åt allt mindre pladder, allt eftersom den folkliga bildningen ständigt sjunker. Den vanliga människan har inga medicinska kunskaper alls och mytmakarna presenterar förenklade, färgglada påhitt som inte kräver bevisning. Givetvis ska du köpa deras oljor, vitaminer och mineraler, för det är ”bevisat” att de fungerar genom ”hundratals studier” som utförts av något ”schweiziskt hälsoinstitut”, som det tycks finnas tusen av.

Moderna myter i korthet

Floran av lögner kring sjukdomar och botemedel är fantastisk. I stort sett allt påstås vara en lögn, hopkokad av ”storindustrin”, ”globalisterna”, judarna eller ödlevarelserna, för att begränsa befolkningstillväxten, förslava oss eller göra alla araber sterila. Vaccin och elallergi tas inte upp här utan behandlas i separata artiklar.

Myter om sjukdomar

Problemet med felaktiga kunskaper om sjukdomar är att de orsakar onödiga plågor, felbehandlingar eller långsam död.

 • AIDS/HIV: HIV är en lögn och tillståndet orsakas av fattigdom. Istället för bromsmediciner rekommenderas varma bad, akupunktur, homeopati, stora vitamindoser, Tetrasil (bekämpningsmedel) eller sex med en oskuld. HIV skapades av USA för att få ned befolkningsmängden i tredje världen och sprids medvetet av läkare. Myterna verkar ha skapats av högergrupper, homofober och kristna i USA. Sydafrikas president Thabo Mbeki var AIDS-förnekare. Son resultat av förnekelsen och tabu kring HIV får sjuka ingen eller felaktig behandling och går en långsam död till mötes.
 • Alzheimers sjukdom påstås uppstå av aluminium. Och hur får vi i oss aluminium? Genom chemtrails förstås. I själva verket vet man inte hur sjukdomen uppstår.
 • Cancer beror på svampinfektion eller påstås vara skapat av den moderna människan eftersom ”Det finns inget i naturen som kan skapa cancer. Därför måste cancer vara skapat av människan och bero på föroreningar och förändringar i livsstil”. Men tyvärr: cancer är känt sedan det gamla Egypten, ca 3500 år f Kr. Cancer påstås kunna botas med hajbrosk för ”hajar får inte cancer”. Hajar får visst cancer och myten är en faktor som håller på att utrota hajarna. Cancer ska tydligen också kunna botas med mental träning, sk livskvalitetsträning. Meditation och yoga påstås också kunna påverka cancerpatienter ”på cellnivå”. CBD-olja och gurkmeja ska också vara verksamt. Inte.
 • Homosexualitet orsakas av ett virus, menar islam. I själva verket vet man inte vad tillståndet beror på. Tillståndet finns även hos djur.
 • Högkänslighet (HSP) verkar vara hyperpopulärt just nu. Alla skriver och påstår att de är HSP. Ännu högkänsligare personer kallas ”orkidébarn”. De bästa råden kommer från Allers och Veckorevyn.
 • Kroppskomplex: Kropps-komplex-ångest-frustration-fixering är en följd av smal-myten från modeindustrins modehysteri och Hollywoods skönhetsideal. Kan leda till mobbing och självmord.
 • Pollenallergi påstås kunna botas med tallbarrsvatten, björksav och bipollen. Det kan det inte. Däremot fungerar det att skölja näsan med koksaltlösning. Det botar inte allergin, men det dämpar besvären för att det sköljer ut allergenerna.
 • Tallkottskörteln är själens öga. Fluoreringen av dricksvattnet gör att körteln krymper och blir overksam och därmed även själen, vilket gör oss olyckliga. Det är sant. Det vet jag för det har jag hört av folket från Plejaderna.
 • Trötthetssyndrom ME/CFS (Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome) kroniskt trötthetssyndrom har snabbt blivit oerhört populärt. 40.000 sjuka i Sverige.
 • Ätovilja: Selektiv ätovilja är ett nytt forskningsområde. Barn känner sig äcklade av vanlig mat, kan inte äta skolmat etc. Ett fint ord för matvägran. Allt tycks vara ”äckligt” för moderna ungar. Ät maten som serveras. Undertecknad dog inte det allra minsta av att äta all skolmat, tilkl exempel blodpudding, som moderna veganer skulle svimma av.
 • Ögonskador: 1) Man kan bli blind av att läsa i otillräckligt ljus. 2) Man kan få synskador av att sitta för nära TVn. Men ingen förfasar sig över att större delen av västvärldens befolkning sitter hela dagarna 40 cm från sina bildskärmar. Klagomålen verkar ha dött ut när bildrörsskärmarna byttes ut mot LCD-skärmar, som inte ”strålar”.

Naturmediciner

Man kan inte förkasta allt för att det inte kommer från en hylla på apoteket (där det också finns mycket skräp). Naturmediciner ska man ha respekt för, för det var så medicinen började en gång i tiden. Det var kloka gummor och örtgubbar som visste vilka växter i naturen som innehåller verksamma ämnen och kunde extrahera dessa. Kan man kontrollera att det påstådda aktiva ämnet finns och att det har verkan, finns det ingen anledning att kritisera.

Å andra sidan ska du se noga upp för träskvatten, radiumvatten, åderlåtning, björngalla och myrkottsfjäll.

Medicin och hälsa

Det finns ingen produkt för konsumentbruk med mera ljug på förpackningen än tvål och schampo. Varenda frukt, blad, rot, ja varenda molekyl i naturen, påstås vara uppfriskande, närande och lugnande. Samtidigt förs myten om att man kan tillföra håret näring och syre med olika växtkoncentrat, trots att hår är och förblir död materia.

Så mycket bluff samlat på en enda bild. Här ser du schampon berikade med aloe vera – denna eviga aloe vera, amino-joner, aminosyror av äpple, arganolja, björnbär, brunt socker, chia, citrongräs, daggkåpa, entjära, ginseng, glans-elexir, glykoproteiner, gran, grapefruktskalolja, grönt te, hirs, karragen, keratin, koffein, kokosnötsnektar, lavendel, magnesium, mikrokristaller, mineraler från Döda Havet, mynta, omega-3, pepparmint, pil-bark, proteiner, provitamin B5, pärlemor, rismjölk, rosmarin, sockerrör, vitamin B3, vitamin B6 och yoghurt. Tänk bara, magnetiskt schampo! Olje-elexir som sägs reparera håret inuti hårcellen. Och bilder på DNA-molekyler som folk tror på. Och då har jag ändå inte tagit med alla doftämnen, som linalool, limonene, citronellool etc som finns i alla schampon.

Vad är tvättning? Att tvätta hud går ut på att göra hudfettet lösligt i vatten, så att det kan sköljas bort med vatten. Med följer då det damm och pollen som vi kallar smuts. Det gör man med ämnet natriumlaurylsulfat. För att vattnet över huvud taget ska vilja väta huden och börja upplösningsprocessen, använder man ytspänningsnedsättande medel, till exempel dimetikon. För att schampot inte ska stå och mögla i en varm duschkabin under föreskrivna 12 månader behövs bakteriedödande medel, oftast olika parabener, hydantoin, formaldehyd eller andra ämnen med väldigt långa namn. Alla övriga ingredienser är ovidkommande trams.

Schampot tvättar inte bättre för att det är blått eller grönt, eller doftar rosor eller tallbarr. Man har fått för sig att ett mjölkaktigt utseende påminner om aloe vera som ska vara sååå bra till allt. Därför blandar fabrikanterna in små plastpartiklar (akryl), eller om det ska vara ett pärlemorskimmer över det hela, små flagor av glimmer (bergart). Schampot blir inte ett dugg bättre av förtjockningsmedel, färgämnen, doftämnen, allehanda mystiska örtextrakt, havssalt mm obskyra ingredienser, bara dyrare. Vi ska luras av myten att ett vackert schampo tvättar bättre än ett intetsägande, färglöst.

Det går inte heller att tillföra cellerna extra syre genom att äta olika kosttillskott.

Magnetbluffen

Magnetkuddar kan köpas i den lokala Life-butiken. Life-kedjan utsågs till Årets förvillare 2017 av skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning.

Samtidigt smutskastas och anklagas VoF av alla elallergiker och kolloidala silverfantaster för att vara ”storindustrins” lobbyorganisation.

Det spelar ingen roll vilken sorts antroposofi, homeopati eller helbrägdagörelse det handlar om, det är alltid någon sorts schweiziskt ”hälsoinstitut” som gjort forskningen. Gå gärna runt på gatorna i Zürich och beskåda mängden homeopatiska butiker.

Bacillskräcken lemlästar världen – Corona

Efter det stora coronavirusutbrottet i Wuhan i Kina i december 2019 flög nyheten över världen och orsakade fantastisk panik. Det verkliga problemet var att kineserna försökte dölja utbrottet i det längsta och till och med hotade läkaren som upptäckte smittan. Kina försökte i det längsta att skylla ifrån sig och kasta skulden på andra. Klart är att Kina försökte dölja utbrottet i mer än en månad och att Kina, som medlem i WHO underlät att göra sin plikt att rapportera ett utbrott senast efter 24 timmar.

Efter att coronaviruset lamslagit världen i början av 2020 började konspirationsteorierna flöda. Uppenbarligen var Kina ansvarigt för virusutbrottet och det var därifrån de första teorierna kom och det var ditåt de första mot-teorierna riktades.

Brinnande mobilmaster

Det senaste, dumma är att många tror att det nya mobiltelefonnätet av 5G-typ sprider coronavirus och därför sätter eld på mobilmaster. Givetvis påhejade av ovetenskapliga trollteorier.

Märkliga skyddsprodukter fortsätter att dyka upp. 2021 visade holländska strålskyddsmyndigheten ANVS upp amuletter, sovmasker och armband mot 5G som tyvärr råkade vara radioaktiva. De var av märke Energy Armour, Magnetix, Quantum och Basic Nero. De utlovas dessutom att innehålla ”negativa joner”.

Det tycks som att konspirationsteorierna i det stora hela är en del av den vanliga maktstriden mellan de tre stora: USA, Kina och Ryssland. Kina har tillsammans med Ryssland pekats ut av EU som farliga mytspridare under coronapandemin. Kina hotade EU till att mildra sitt uttalande och ord som ”global desinformationskampanj” fick tas bort ur skrivningen. Lögner som att fransk sjukvårdspersonal skulle ha lämnat sitt jobb och låtit patienter ligga och dö, att EU skulle ha uttryckt sig rasistiskt om WHO-chefen, och att det skulle finns hemliga amerikanska laboratorier i före detta sovjetrepubliker har spritts av ryska och kinesiska media.

Ryssland och Kina gjorde också en stor sak av att skicka läkare och skyddsutrustning till främst Italien, men mycket av det visade sig inte fungera och ryssarna hade många militära spioner i släptåg, som fick härja fritt i Italien. Utrustning som beslagtogs av tjeckisk polis hade mellanlagrats av kineser i Tjeckien i avsikt att säljas dyrt.

 • Kina menade att USAs försvar med flera skulle vara ansvariga, i avsikt att skada Kina. En handelsstrid pågick samtidigt.
 • Amerikanska media menade att Kina var ansvarigt, för att kunna förslava världen och ta över världshandeln, eller tillverkade viruset som ett stridsmedel.
 • Ryska media spred nyheten att USA tillverkat viruset som ett stridsmedel. Eventuellt kan konspirationsteorin om virus och 5G-nät ha startats av ryska media.
 • Konspiratörerna menar att Bill Gates skulle vara den skyldige, eftersom hans företag vill sälja vaccin och förslava mänskligheten. I samband med vaccineringen skulle mikrochips sprutas in i blodet, vilka skulle användas till tankestyrning.
 • Afrika skulle ha förhindrats att utveckla sitt eget vaccin och istället blivit erbjudet förgiftat vaccin, genom en mutaffär med WHO.

Det faktum att dessa teorier spritts och fått så stort genomslag tyder på att människor blivit allt dummare och går på vad som helst som sprids i sociala media.

Media behöver en smaskig skandal då och då, när Zlatan inte längre överraskar i fotbollen. Länder stängde sina gränser, kineser utsattes för rasism i världen osv. Ändå dör det flera per dag av helt vanlig influensa i USA än vad som dog av coronavirus i Kina. Huvudsakligen på grund av att de dumma amerikanerna inte vill vaccinera sig. För det är ju sååå farligt.

Afrikanska kvacksalvare

Afrika är lika hårt drabbat av Corona och av kvackare och skrikande, hoppande präster som exempelvis USA. WHO uppskattar att cirka 150.000 personer dör varje år i Afrika på grund av falska mediciner. På grund av risken för upptäckt låtsas man inte sälja sina produkter öppet. BBC gjorde ett reportage hos Abdellah Herbal Clinic i Ghana som hävdade mirakulösa effekter, samt att de brottats med dvärgar och troll, tog produkten Covid Cure-1 till ett laboratorium och den visade sig innehålla väldigt mycket bakterier och mögel. När polisen kom och såg hela rummet fullt av flaskor, hävdade bröderna Abdellah att de inte alls hade tänkt sälja produkten, nej nej, vi bara råkar ha hela huset fullt av flaskor och etiketter där det står ”Covid Cure”. Under tiden spred sig viruset i Afrika.

Afrikanska kvacksalvare får svenskt bistånd

I december 2022 upptäcktes att SIDA har lämnat ut biståndspengar till organisationer i Kenya, Uganda och Tanzania som arbetar med att försöka ”omvända” eller ”bota” homosexuella. Okunskapen sträcker sig alltså långt upp i de svenska politiska hierarkierna.

Kinesiska kvacksalvare ska inte vara sämre

Kinas National Health Commission försöker sprida den traditionella kinesiska medicinen (TCM) världen runt. Men nu är det inte tigerpenisar och noshörningshorn, utan nu hävdas att till exempel Lianhua Qingwen, som består av 13 örter som forsythia och gamla polar’n rosenrot, eller Jinhua Qinggan som består av 12 örter, som kaprifol, mint och lakrits ska vara bra mot Covid-19. Myrkottsfjäll ska också vara bra. Eller varför inte en mysig injektion med björngalla? För Kina är det ett sätt att stärka sin TCM-industri.

Ett annat sätt är att påverka WHO att ta med kinesisk bluffmedicin i rekommendationerna i sitt sjukvårdslexikon ICD-11. För det fick WHO utstå mycken smälek, men ”läkemedlen” finns kvar i ICD-11.

Spik i foten, Pakistani style

I februari 2022 visade det sig att en kvinna som fött tre döttrar och absolut ville ha en son, gick till en helare för lite magisk behandling. Hon tog sig senare till ett sjukhus i Peshawar med en femcentimeters spik inbankad i skallen. Det var en religiös helare som på detta sätt ville garantera att hon skulle få en son. Kvinnan fick tipset av en granne och deltog frivilligt i ceremonin. Det hela handlar om sufistisk tradition, som är en typ av islamisk mysticism.

BBC har en artikel om hur polisen letar efter den skyldige trollkarlen, med en ruskig röntgenbild därtill: https://www.bbc.com/news/world-asia-60318874

Provtagning kan ge hjärnskador. Naturligtvis.

Myten skulle inte vara fullständig om det inte fanns folk som hävdade att man inte ska ta prover i näsan för att se om man är smittad, för att det kan ”skada hjärnans blod-hjärn-barriär”. Det saknar helt medicinsk grund. Provtagningspinnen har ingen chans att ta sig igenom skallbenet, och blod-hjärnbarriären är inte en ”hinna” av något slag som omger hjärnan utan ett lager av celler inuti alla hjärnans blodkärl.

MedBeds, meeera Tesla

Mera amerikanska tokigheter: Medbeds, alltså medicinska sängar, börjar sprida sig. Det har med healing att göra, alltså en modern form av handpåläggning och kallas för ”kvantfrekvensmedicin”. Företaget Tesla BioHealing hyr ut sängplatser till den som vill bli omstrålad av ”livskraftsenergi” eller ”pure biophoton life-force energy”. Hur energin åstadkoms är dock hemligt och en del hävdar att den hålls dold från allmänheten av olika miljardärer och ”deep state”. För att gå ännu längre, finns det vissa som hävdar att John F Kennedy fortfarande lever, liggande i en medbed.

Hemligheten finns i en plåtburk som Tesla BioHealing inte vill berätta något om men en som köpt en burk för att använda hemma, öppnade den och fann betong.

Så fort det står ”Tesla” någonstans ska man dra öronen åt sig.

Jordstrålning och slagrutor

Ett träsk av myter om obefintlig strålning, linjer och kors i naturen. Så här inleds den mest kända webblatsen på svenska:

”Du gör väl inte som katten? Du ligger väl inte och sover på kattens favoritplats, d.v.s. på ett negativt currykors? Det är erfarenhetsmässigt inte bra för oss människor.

Allt kan mätas med en slagruta, nämligen olika ämnen/vitaminer/mat/etc. som är bra/dåliga, obalanser i aura och chakran, akupunkturpunkter (eller motsvarande) som behöver balanseras,  traumaringar, curry-, hartman- och leylinjer och PSI-spår. Dessutom kan man hitta ledsagare, spöken och naturväsen.” Eller varför inte mayakalenderns livsträd? Arrrgh.

Går du in på denna webbplats översköljs du av så mycket pseudovetenskapligt vansinne att det krävs ett starkt psyke för att inte få andnöd. De säljer kursmaterial, böcker, föreläsningar, energi-, mirakel- eller purpur-plattor och diverse pseudovetenskapliga attiraljer som skyddar och botar allt. För att nu ta ett exempel:

BIOS-brickan balanserar el- och jordstrålning, mobiltelefoner med mera. Närmare bestämt kan en platta med innehåll av pulvriserade ädelstenar hjälpa mot: elstrålning, jordstrålning, currylinjer, hartmannlinjer, mobiltelefoner och andra bärbara/trådlösa telefoner, ”energidöd” hem- och kontorsluft, ”dött” kranvatten, dåligt elsystem i bilen, mobilmaster och tillfällig värk.

Sen kommer ett påstående som förstör hela alltihop: en uppenbar lögn avsedd för icke-tekniker:

”Mobiltelefoner avger skadlig strålning och energi. Samma sak med nästan alla sladdlösa telefoner. De strålar med max-styrka dygnet runt oavsett om du ringer eller ej. Mobil- och andra telefoner är störande även [när de är] avslagna.”

Även om hela webbpatsen är svammel, var det här sista en onödig lögn att dra till med, för att det är så uppenbart falskt.

Man, kvinna eller mittemellan?

Allt fler betvivlar sitt kön. En man kan känna sig som en kvinna eller tvärt om och vissa hävdar att det finns 58 eller 500 kön, eller att gränsen mellan könen skulle vara flytande. HBTQ-ABCD-QRST-trenderna flödar. Att göra något så enkelt som att bara titta i kalsongerna och acceptera det man ser, är i dagens lättkränkta trans-värld en omöjlighet. Tvärtom hittar vi på nya, fina ord för könsbyte, som först blev könskorrigering och därefter könsbekräftande kirurgi, för att få det att verka normalt.

Man har funnit att människor är antingen man eller kvinna i 99,98 % av fallen och att den resterande 0,02 % inte är ett tredje kön, bara en misslyckad utveckling i fosterstadiet. Vissa missbildade föds med fyra fingrar, bara ett ben eller saknar vitala delar av hjärnan. Ingenting i naturen fungerar till hundra procent, men naturen är obeveklig och har ordnat så att de missbildade har sämre överlevnadsförmåga. Det är så människorasen och alla andra raser fortsätter att överleva. Det är Darwins utvecklingslära.

De lättkränkta kräver emellertid en hel mängd nya stolligheter i samhället, som egna toaletter, egna omklädningsrum och nya skrivningar i folkbokföring och pass, för att inte tala om giftermålsbalken. Här har vi ytterligare en flum-teori som kostar samhället en hel massa pengar i onödan, helt enkelt på grund av bristande skolutbildning.

Pseudolog utsedd till Årets förvillare 2018

Thomas Erikson har med boken Omgiven av idioter och sin omfattande föreläsningsverksamhet lyckats vilseleda en stor del av det svenska folket att tro på ren pseudovetenskap och grova psykologiska förenklingar. Därför utsåg föreningen VoF honom till Årets Förvillare 2018. Han har sålt oerhört många böcker som innehåller rent pladder och massmedia har hejat på. Man kan fråga sig på vilket sätt etablerad media kan vara en motpol till ”falska nyheter” på Internet, när de vare sig undersöker vederhäftigheten hos dem de anlitar som experter eller än mindre bryr sig om när en ”expert” visar sig vara en okunnig lekman.

https://www.vof.se/utmarkelser/tidigare-utmarkelser/arets-forvillare-2018/

Politiskt korrekt – PK

I Sverige har vi vårt eget sätt att skapa myter kring olika, inte så trevliga företeelser genom att sätta fina, politiskt korrekta namn på allt som verkar lite smutsigt. Städare fick bli lokalvårdare, ghetto förfinades till utanförskapsområde, äldre döptes om till årsrika, kalhygge blev föryngringsyta, könsbyte har blivit könskorrigering och därefter könsbekräftande kirurgi, handikappad har i ordning blivit funktionshindrad, funktionsnedsatt och till sist funktionsvarierad, medan rullstolsbunden blev rullstolsburen och kvacksalveri har blivit till alternativmedicin.

Men en städare är fortfarande en städare och kvacksalveri är fortfarande kvacksalveri och lyder under kvacksalverilagen, eller Patientsäkerhetslagen, som den så fint heter sedan 2010. Bestämmelserna går i korthet ut på att den som inte har legitimerat yrke, oftast läkare, inte får behandla smittsamma sjukdomar upptagna i smittskyddslagen (till exempel HIV, tuberkulos med flera), behandla cancer, diabetes eller epilepsi osv.

Lagens femte kapitel är viktigt.

Lagens sjätte kapitel talar om hur behandling ska utföras.

Det är en jättebra lag. Den täcker allt. Ändå bryr sig ingen i ansvarig ställning särskilt mycket om kvackarna.

Slut på tyngdtäcken – äntligen

Sedan tyngdtäcket uppfanns har kvackare kunnat pungslå staten på närmare 250 miljoner kronor i subventioner från och med år 2015. Folk med diverse fyrbokstavsdiagnoser (ADHD, ADD, asperger, autism) hävdar att de sover bättre med ett tungt täcke. Men tyvärr finns det inga som helst vetenskapliga bevis för att tyngdtäcken fungerar. Att den sjuke bara tycker att det är bra, duger inte. Inbillningens kraft är stor. I december 2020 drogs förmånen in.

”Det duger inte att de bara tycker att de sover bättre, det måste finnas medicinsk evidens för att staten ska subventionerna. Diverse kvackare tjänar stora pengar” sade äntligen en professor värd namnet på Ekot.

Jag häller med. Geléhallon fungerar bra för mig. Jag blir gladare av dem. För den skull anser jag inte att staten ska subventionera.

Alla är köpta av ”storindustrin”

I stort sett alla som inte tycker som knäppisarna, påstås vara köpta av ”storindustrin”. Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Strålsäkerhetsmyndigheten och forskare är mutade. All forskning som läkemedelsindustrin gör, går ut på att de skall ta fram nya läkemedel för att tjäna pengar. Och om det inte duger, så uppfinner tillverkarna sjukdomar och släpper ut för att de ska kunna tjäna pengar på ett botemedel. Argumentet för detta är att om läkemedel fungerade skulle du inte behöva fylla på receptet. Det är det läkemedelsbolagen lever på. I vetenskapens värld har man alla möjligheter att ljuga och undanhålla fakta om det gagnar prestige makt och pengar.

Det är väl så det är. Alla ljuger och alla vill lura dig. All denna fantastiska kunskap kan du få gratis på Facebook och Youtube.

För håll med om att Lidocain / Xylocain som togs fram av det otäcka storföretaget Astra i Södertälje inte alls fungerar som lokalbedövningsmedel utan huvudsakligen skapades för att spruta in ”chips” i blodet eller implantera sändare i din hjärna!

Farligheter i allmänhet

Blir du dum av fluortandkräm? Nej, men du får bättre tänder.

Livsmedelsindustrin får i stort sett klä skott för alla märkliga teorier som finns om cancer, elallergi, diabetes och multipel skleros. Det dumma pladdret orsakar mycket onödig oro.

 • Akrylamid uppstår vid värmebehandling av sockerarter och stärkelse i hög temperatur, till exempel fritering. Ämnet kan visserligen orsaka tumörer, men inte i de mängder människor får i sig.
 • Amalgam i tänderna kan ge elallergi och andra symptom. Det är den elaka, elaka läkemedelsindustrin som vill plåga oss. Men tyvärr, amalgam har inga kända biverkningar. Inget kvicksilver löses ut.
 • Bakplåtspapper smutskastas i olika hushållstidningar där det påstås vara farligt för att det är ytbehandlat med till exempel silikon och högfluorerade ämnen (PFAS), som sägs vara cancerframkallande, påverkar immunförsvaret, hormonstörande, kan göra vaccinationer ineffektiva och öka risken för missfall. Men tyvärr. Det är vanlig pappersmassa, som fått en extra dos svavelsyra, så att den blivit tvärbunden och värmeresistent i pappersform.
 • Blå lysdioder och lysdiodslampor kan ge prostatacancer. Lysdioder påstås utsända ”icke-analogt” ljus. Man kan få ökade cellskador och försämrad återställning efter sjukdom. Man kan få synskador och bli blind eftersom lysdiodljuset kan skada synceller och hämma deras återställning på natten (huh?). Kroniska sjukdomar av alla slag kan förvärras genom att mitokondrierna störs. Produktionen av melatonin störs vilket ger sämre sömn. Men tyvärr, det kommer helt vanliga fotoner ur lysdioder, samma sort som från Solen.
 • Deodorant är farligt för det innehåller aluminiumsalter som är cancerframkallande. Detsamma som chemtrails som också bombarderar oss med aluminium.
 • DNA-kunskapen går inte hem hos alla, särskilt inte hos den amerikanska, nyreligiösa, sedlighetsrörelsen och anti-abortrörelsen. De menar att kvinnan tar upp och lagrar DNA från alla män hon haft samlag med, eftersom man hittat manligt DNA i kvinnor. Vanliga forskare kallar det för arv.
 • Duscha i varmt vatten är farligt för att varmvattnet frigör metaller i rören. Egentligen blir varmvattnet inte kvar tillräckligt länge i rören för att hinna lösa ut metaller.
 • Fluor (natriumfluorid) är ett mycket giftigt ämne som förstör dina ben, tänder och immunsystem, orsakar ledproblem, skelettdeformationer, benskörhet och cancer. Fluor har negativ inverkan på nervsystemet och hos barn kan det leda till kroniskt trötthetssyndrom, lägre IQ, inlärningssvårigheter, apati och depression. Tand- och benavkalkning som ett resultat av fluorid har till och med ett namn: fluoros. Fluor är mycket reaktivt och överskottet av fluor inlagras i tandemalj, dentin och benvävnad, och leder till att skelettet blir skörare. Sanningen är emellertid att svenskarna har mycket bättre tandstatus än exempel östeuropéer, där fluortandkräm intill nyligen inte fanns (undertecknad har kollat själv). Fluoren finns i tandkräm för att det ger motståndskraft mot karies. Vi ska dessutom vara tacksamma mot fluortanterna som hällde i oss fluor i småskolan. Och sen svamlar amerikanerna: Fluor i dricksvattnet kan göra dig dum. Fluortandkräm som regeringen lämnar ut är giftig och orsakar hjärntvätt. Därför dricker amerikaner ”raw water”, obehandlat vatten. I själva verket kan råvatten vara förorenat med tarmbakterier och annat och kan orsaka förgiftning.
 • Hjärnan: Pseudofolket påstår att vi bara använder 10% av hjärnan, men 100% av hjärnan används faktiskt hela tiden. Vi har bara väldigt dålig kunskap om hjärnans funktion.
 • Hår skulle växa fortare om man klipper det. Det kan förses med syre, näring och vitaminer etc. I själva verket är hår död materia.
 • Jordstrålning är sådan ”energi” man kan mäta upp ute i naturen och inne i hus t ex. vattenådror, currylinjer, hartmannlinjer, leylinjer, sprickzoner, pelare, virvlar, chakranäten osv, dvs allt man kan mäta med slagruta. Slagrutor fungerar inte!
 • Kaffe reducerar blodflödet till hjärnan med 40%. Fast då vore man död.
 • Kalkning av sjöar är egentligen spridning av fluor i dricksvattnet.
 • Läkemedelsindustrin är korrumperad och undanhåller nya upptäckter för att man vill fortsätta sälja gamla mediciner. Alternativt uppfinner man sjukdomar och släpper ut, för att sedan kunna sälja mediciner eller för att minska befolkningstillväxten.
 • Pacemakern kan skadas eller störas av metalldetektorn i säkerhetskontrollen på en flygplats. Fast inte. För den är skärmad.
 • Rotfyllning kan ge multipel skleros, diabetes och bröstcancer. Påstår iallafall Netflix.
 • Sköljmedel förstör kläderna.
 • Sköljmedel innehåller ftalater och kan ge ADHD. Ftalater räknas som parfym och deklareras inte. kurera.se
 • Sändare i hjärnan: Vissa människor med stort knäpphetsindex påstår att myndigheterna har opererat in sändare i deras hjärnor för att kunna läsa deras tankar. Det bekymrar dem inte alls att vi inte ens vet vad en tanke är. CIA/FBI/Säpo vet.
 • Sötade drycker såsom läsk, kaffe med socker och juice, även med naturligt förekommande socker, ökar risken för cancer, visade en fransk studie 2019. Men det visade studien tyvärr inte. Den franska studien från Université Sorbonne Paris Cité hade utförts på 100.000 personer under 5 år, men kunde inte binda de söta dryckerna till cancer eftersom man inte tagit hänsyn till andra faktorer, som ett överintag av salt eller kalorier. Studien bevisade inget.
 • Teflonklädda stekpannor och kokkärl är absolut livsfarliga. Kanske för at teflonet som lossnar i form av små partiklar är giftigt (inte). Och inunder teflonet finns aluminium som är giftigt (inte heller).

Botemedel och diagnosmetoder

Nu börjar det verkliga vansinnet. På med skygglapparna!

Radiumpulver. Mums. Bild: Rama – Own work, CC BY-SA 2.0 fr

 • Afrikansk medicin innefattar en tro på att likdelar från albinos kan skapa rikedom och bota sjukdomar.
 • Akupunktur fungerar inte, om man inte tror på det, och då är det att betrakta som självsuggestion. Qi är ett centralt begrepp inte bara i traditionell kinesisk medicin, qigong och akupunktur utan också inom fengshui och många olika östasiatiska kampsportsskolor. Tyvärr. Kroppen har ingen Qi (livsenergi) och det finns inga meridianer där livsenergin flyter. Qi flyter inte genom något alls.
 • Antroposoferna hävdar att klassisk medicin är en bluff. Som resultat får lättrogna patienter ingen, eller fel behandling med till exempel homeopatiska ”mediciner”. Som tur är har svenska staten slutat stödja antroposofisk sk ”sjukvård”.
 • Bioresonans eller frekvensterapi används av kiropraktorer för diagnosticering av intolerans eller överkänslighet mot gluten och andra födoämnen, men är bluff. Undersökningen utförs med en sk Bicommaskin som sägs omvandla frekvensmönster från de ämnen som apparaten påvisat att patienten inte tål. Frekvenserna tillförs till patienten via elektroder, i regel en platta på ryggen. Dessutom avläses frekvenser från patienten till maskinen som sedan anpassar terapin efter patientens reaktion. ”Behandlingen” är mycket dyrbar och tekno-mystisk.
 • Biorytm, studiet av denna är en form av spådom. Det finns tre kurvor; den fysiska, den emotionella och den intellektuella. Kurvorna pendlar mellan –1 och +1 med olika intervall och när kurvorna är nära –1 är läget extra dåligt. Genom att rita upp dina biorytmkurvor kan man förutsäga dina framtida egenskaper. Inte.
 • Bärnstensterapi. Bärnstenen läker, lugnar, och stärker kroppen, påstås det. Tvärtom. Bärnstenen gör ingenting. Men den är snygg att titta på.
 • CBD-olja (hampa-olja från cannabis) uppges kunna bota cancer. Nä.
 • Evigt liv vore ju trevligt. Pseudovetenskaparna hävdar att om alla levde naturligt skulle vi ha evigt liv, tack vare vår naturliga immunitet.
 • Fasta: Att vattenfasta i 3 dagar är tillräckligt för att regenerera ett helt nytt immunsystem för ett hälsosamt liv.

Torkade ormar, sköldpaddsskal och otrevliga svampar i traditionell kinesisk medicin. Mumselimums.

 • Fiskolja (Omega3) är bra mot allt och påstås främja ett normalt fungerande hjärta och medverkar till att kolesterolet ligger på hälsosam nivå. Beståndsdelen DHA är också viktig för hjärnans utveckling och funktion. Naturligtvis ska du köpa den superdyra oljan för att ”odlad lax är innehåller gifter som PCB, DDT, dioxiner och kvicksilver och inte bör ätas mer än en eller ett par gånger i månaden” eftersom den ”innebär ett akut hot mot hälsan”. Fraktavgift tillkommer.
 • Gurkmeja är en magisk substans som botar cancer. Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Den påstås rensa bort plack i hjärnan, kan förhindra Alzheimers sjukdom och förebygga tumörer.
 • Healing, fjärrhealing, healing per telefon, fast inte gratis.
 • Den välkända healern Anders Knutas bakom healingcentret Lifeforum i Stockholm säger i en intervju att människor själva ”bjuder in” sjukdomar i sina egna kroppar. Som exempel nämner han barn som får cancer. “Väldigt många barn väljer att ta på sig en sjukdom för att lära sina föräldrar saker.” O ja. Så rooligt som det är att få cancer.
 • Homeopatiska ”mediciner” består av destillerat vatten som påstås hjälpa mot i princip allt. Det botar livmoderframfall på två dagar, autism, mm mm. Svenska staten har slutat lämna bidrag till homeopater. Frankrike slutade lämna bidrag 2021 eftersom man i en undersökning kommit fram till att homeopati är verkningslöst.
 • Högfrekvensapparaten, påstås bota allt med gnistor och blå strålar.
 • Iridologi är diagnos genom analys av ögats iris. Kvacksalveri.
 • Jordning: Man ska vara jordad för att få god hälsa.
 • Kinesisk medicin, yin och yang: Traditionell kinesisk medicin ger bot genom ginseng, sjöhästar, Qi, tigerpenis, tigerben, noshörningshorn, yin och yang. Ska bland annat bota feber, gikt, sömnlöshet, potensproblem och hjärnhinneinflammation. Tusenårig kunskap om ingenting.
 • Kinesologi är modern västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som på ett unikt och ovanligt sätt kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energisystem. Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Eller inte.

Kolloidalt silver. Förbjudet som läkemedel. Och, nej, det botar inte cancer. Bild: Silverliving – Own work, CC BY-SA 4.0

 • Kolloidalt silver (joniskt silver) framhålls som botemedel mot allt. Det anses t ex bota vinterkräksjuka. Dessutom finns det ”massor med vetenskapliga studier” som visar väldigt god effekt av kolloidalt silver, men det motarbetas flitigt av läkemedelsindustrin för att det är så effektivt och skulle göra flera av deras läkemedel överflödiga. I själva verket är kolloidalt silver bakteriedödande. Man ska inte dricka det. Det är en miljardaffär världen över varje år.

Koppning. Bild: Alanna Ralph from Philadelphia, CC BY 2.0

 • Koppning: Varma glaskoppar på ryggen mot förkylning. Morr! Förkylning beror på virus, som inte bryr sig om varma koppen.
 • Kristallhealing är en behandling som fördjupar sig i kropp och själ. Mottagaren får i gång flödet i ”energikroppen” och energi fylls på och balanserar varje chakra och har en läkande effekt på både kropp och själ. Mottagaren upplever en total känsla av frid och helhet under behandlingen. Stenar och kristaller kommer från naturen, de är uppkopplade med energi och kraft. Denna kraft löser upp och fyller på där det behövs. Kristaller, ädelstenar och halvädelstenar har en högfrekvent energi, ett ljus som med rätt användning kan ge oss en helande kraft. Shamaner världen över har använt kristaller och stenar i sin magi… Och där sprack det slutligen. En dyrbar behandling med ingenting.
 • Laserbehandling: LLLT-lasern (Low Level Laser Therapy) avger ljus med en viss våglängd som ökar energin hos cellens mitokondrier. Detta kallas biostimulering och innebär att cellernas läkningsförmåga stimuleras och förebygger vidare inflammation. Hjälper bland annat mot pollenallergi. Trodde du på det?

 • Magnetarmband, kroppsmagneter, magnethalsband, magnetringar, magnetmadrasser och kuddar har en mängd positiva effekter för ditt välbefinnande. ”Forskning” har nämligen visat att magnetarmband kan förbättra blodcirkulationen, minska stress samt allmänt förbättra ditt välbefinnande och öka din prestationsförmåga. Användningen av magneter för hälsan har existerat under århundraden, där helare har använt magneter till lindring och läkning. Genom att använda magneter kan kroppens celler återuppbyggas. Kroppens celler fungerar genom elektromagnetiska svängningar och vibrationer. Magneterna medverkar till att förbättra kommunikationen mellan kroppens celler och därmed öka kroppens restitution. Trodde du?
 • Mindful tapping är en metod med rötterna i EFT som förändrar på djupet. Emotional Freedom Techniques är en form av psykologisk akupressur som utförs genom knackning på vissa punkter på överkroppen. Stön.
 • Morötter ger bättre syn.
 • Primlaterapin hävdar att ett återupplevande av barndomens smärtsamma upplevelser är en nödvändig känsloutlevelse för att lösa upp neurotiska spänningar. Primalterapin går ut på att den nyföddes ångest och smärta skall återupplevas – eller rättare sagt: för första gången verkligen upplevas som det trauma det var – vilket ibland kan yttra sig i primalskriket. Verkar vara populärt bland lobbygrupper, fackföreningar, kyrkor, politiska partier, våldsamma abortmotståndare och hobbyorganisationer som praktiserar någon slags hybridkrigföring i USA.
 • Pro-life är ett vackrare namn på den amerikanska anti-abort-rörelsen. De kan bli ganska våldsamma och bränna ned abortkliniker mm.
 • Qi-terapi undersöker kroppens energistatus. Qi flyter genom kroppens meridianer, del av traditionell kinesisk medicin. Se vidare Akupunktur.
 • Radionics även kallad elektromagnetisk terapi (EMT) eller Abrams-metoden, är en form av alternativ medicin som hävdar att sjukdom kan diagnostiseras och behandlas genom att applicera elektromagnetisk strålning (EMR), såsom radiovågor, på kroppen. Har ett visst samband med magnetterapi. År 1909 började Albert Abrams (1864–1924) påstå att han kunde upptäcka ”energifrekvenser” i sin patients kropp. Tanken var att en frisk person har vissa energifrekvenser som rör sig genom kroppen, som anger hälsa, medan en ohälsosam person kommer att uppvisa andra energifrekvenser som definierar störningar. Abrams menade att han kunde bota människor genom att ”balansera” deras diskordanta frekvenser och hävdade att hans enheter var tillräckligt känsliga för att han kunde berätta någons religion genom att titta på en blodsdroppe.
 • Radonbad: Radon aktiverar kroppens egna helande krafter. Det är som energidryck för cellerna, säger Gerhard Röck, som driver ett radonångbad i de österrikiska alperna. Enligt förespråkarna av radonbad är låga doser av det radioaktiva ämnet bra mot en rad sjukdomar som reumatism och artros. Radon är en radioaktiv gas som bildas naturligt i berggrunden när radium sönderfaller. Långvarig exponering för radongas ökar risken att utveckla lungcancer, eftersom radon avger alfapartiklar vid sönderfall. Strål­säker­hets­myndig­heten uppskattar att radon i bostäder orsakar omkring 500 lungcancerfall per år i Sverige. Ändå finns det hälsohotell som försörjer sig på att bestråla svagsinta ”patienter”.
 • Virvlat vatten är mycket hälsosammare än vanligt vatten hävdar de som säljer vattenvirvlare. 2001 uppmärksammade medier att Sveriges Riksdag, på initiativ av en riksdagsledamot från Centerpartiet, hade installerat vattenvirvlare från företaget Plus & Minus i vattenledningar till två av sina byggnader. 2008 skrev Ny Teknik att företaget Watreco påstod att virvlat vatten var mer lättflytande och därför kunde spolas och flyta ut jämnt över skridskobanor redan vid lägre vattentemperaturer. I början av 2009 hade drygt tio kommunala ishallar investerat cirka 70.000 kronor var i vattenvirvlare från företaget. Givetvis finns inga som helst bevis för den påstådda effekten.
 • Vitalismen: Kroppens funktioner kan inte förklaras med enbart fysik och kemi. Det behövs lite magi också.
 • Vitaminer: Fabrikstillverkade vitaminer är dåliga. Det ska vara ”äkta” vitaminer.
 • Zonterapi (även reflexzonterapi, reflexologi) är en behandlingsform inom alternativmedicin. Enligt zonterapin kan kroppen indelas i olika lodräta skikt, zoner, från huvud till fötter och händer. Vid obalans eller sjukdom reagerar zonpunkterna för respektive organ med att ömma. Behandling ges genom att trycka på dessa och stimulera energi och blodgenomströmning till det sjuka området. Kroppens alla organ anses representerade bl.a. på fötterna, och man behandlar oftast där. Zonpunkter finns enligt zonterapin även på öronen och övriga kroppen.
 • Ångad vagina, rökt vagina: Metod för att balansera kvinnliga hormoner och revitalisera slida och livmoder, minska menstruationsproblem, öka fruktsamheten, snabba upp läkandet efter barnafödsel mm mm. I Afrika är påståendena mera att det upprätthåller hälsan och den kvinnliga identiteten, får slidan att dra ihop sig mm. Metoden är en folklig tradition i Afrika och Asien. Säljs av kvackare i Europa och USA. Kan ge allergireaktioner, brännskador och vaginal infektion.

Särskilt om falska botemedel mot Covid

Världen sökte och söker fortfarande desperat efter ett heltäckande botemedel mot Covid. Då ser kvacksalvarna och dumskallarna sin chans. Afrika är fortfarande en vidskeplig kontinent och där dominerar förnekelsen och svamlet om örtmediciner. USA är numera underutbildat och den stora mängden anti-vaxare i USA kommer sannolikt att göra att landet aldrig kommer att uppnå flockimmunitet. Dummast är prästerna.

USA

 • En av de värsta mytspridarna var fd president Donald Trump. Han kan eventuellt ha skämtat när han i april 2020 sade att man borde injicera desinfektionsmedel eller blekmedel mot coronavirus. Det gick inte bra. De underutbildade amerikanerna tog honom på orden och samtalen till den amerikanska giftinformationscentralen om skador av desinfektionsmedel ökade från 1600 i februari till 3600 i april. Han menade vidare att man kanske skulle kunna behandla kroppen med UV-ljus inifrån.

Ryssland et al

 • Ryssarna hävdade att de hade hittat på en gas man kunde andas in, som skulle utstråla UV-ljus i lungorna.
 • Dricka mycket alkohol hjälper inte, trots att etanol används som handdesinfektion. Spriten favoriseras av Vitrysslands diktator Lukasjenko, som dessutom menar att kroppsarbete på åkrarna också hjälper.

Afrika

 • Afrikanska kvackmediciner, hoppande präster och profeter hjälper inte.
 • Tanzania har i stort sett valt att tro att viruset inte finns. Den fd presidenten John Magafuli trodde inte på sjukdomen och menade att den kunde botas genom att andas in ånga. Han menade också att covid var djävulens verk och att den kunde botas med böner, eftersom den inte kunde existera i en kropp ägnad åt Kristus. Sedan dog han i covid.

Asien

 • Särskilt Indien: Ko-urin och bad i kodynga hjälper inte. Den välkände indiske kvacksalvaren och anti-vaxaren Biswaroop Roy Chowdhury menar att all vanlig medicin är en konspiration och att allt, covid såväl som HIV kan botas med en diet baserad på frukt och grönt. Ansiktsmasker gör patienten sjukare. Syrgas ska inte behövas utan alla med andningssvårigheter kan sitta vid en fläkt istället. Chowdhury har en stor skara följare och sprider sina sopor på sociala media.
 • Särskilt Kina. Naturläkarna rekommenderar forsythia, rosenrot, kaprifol, mint och lakrits, samt myrkottsfjäll. I brist på vaccinationsvilja tvingades Kina under flera år till omfattande karantän. Hela miljonstäder (som Shanghai) hölls i princip inlåsta.
 • Starkt pepprad mat hjälper inte.

Sydamerika

 • Brasiliens fd president Bolsonaro trodde inte alls på viruset utan menade att brasilianarna skulle sluta gnälla och sjåpa sig. Tyvärr dog hundratusentals.

Diverse dumheter

 • Mängder av naturläkemedel har föreslagits som botemedel, inklusive kolloidalt silver.
 • Olika typer av skyddande etiketter att bära utanpå kläderna, med texter som “Air Doctor” och “Virus Shut Out” har sålts på Internet.
 • Viruset skulle inte tåla vanlig kroppsvärme varför man skulle dricka mycket varma drycker. Varma bad hjälper tyvärr inte, heller.
 • Att gurgla sig med vinäger, essential oils, metanol, etanol, saltvatten, steroider eller vitlök hjälper inte.
 • Att hålla andan i tio sekunder eller mer hjälper inte.
 • Antibiotika hjälper inte mot virus, bara mot bakterier.
 • Kallt väder och snö hjälper inte.
 • Skölja näsan med saltlösning hjälper inte.

Personer, etc

David Icke skall du icke lyssna på. Bild: Tyler Merbler – Flickr, CC BY 2.0

 • David Icke är oerhört populär bland anti-vetenskaparna. Han hävdar att en ande från andevärlden kontaktade honom genom ett medium och berättade för honom att han var en helare och hade sänts till Jorden för att upplysa människor. Han skulle bli en framgångsrik och känd man. Anden sa även att Storbritannien skulle gå under i en armada av tsunamier och jordbävningar eftersom människan hade förstört naturen. Hans huvudteorier är antisemitism, att världen styrs av ett hemligt sällskap kallat Babylonska brödraskapet där sällskapets mål är att etablera en världsregering och förslava varenda människa i hela världen, ödlevarelser, anti-vax, olika dimensioner, Illuminati, och mera reptilvarelser.
 • Deepak Chopra är en indisk kvackare som håller på med kvantpladder. Han blev för extrem för TM-rörelsen som slängde ut honom. Chopra har skrivit ett antal svammelböcker om alternativ medicin som säljer bra. Chopra tror att en person kan uppnå ”perfekt hälsa”, ett tillstånd ”som är fritt från sjukdom, som aldrig känner smärta” och ”som inte kan åldras eller dö”. Han menar att människokroppen understöds av en ”kvantmekanisk kropp” som inte består av materia utan av energi och information. Han tror att ”människans åldrande är flytande och föränderligt; det kan påskyndas, saktas ner, stoppas en stund och till och med vändas” vilket bestäms av ens sinnesstatus (kvantläkning, quantum healing). Han hävdar att hans metoder också kan behandla kronisk sjukdom.
 • Den amerikanska skådespelerskan Gwyneth Paltrow bedriver affärsverksamheten Goop med superfood, wellness, vaginala stenar, blomessens, yoga och kändisar. Goops vaginala stenar skulle balansera hormoner och reglera menstruationen. Blomessensen påstås bota depression. Paltrow har stämts av kaliforniska konsumentverket för falsk annonsering.
 • Netflix har ett antal ”dokumentärer”, som sprider irrläror om rotfyllningar, Goop (vampyrmotmedel, vaginala stenar), kritik mot kött- och mejerivaror, ketogena dieter, andlig healing mm.

Falsk kirurgi

Kvackaren opererar, omgiven av andra intelligenta troende. Inte stor skillnad från dagens alternativmedicinare. Av Jan Steen, ca. 1650.

Den ökände pseudokirurgen Paolo Macchiarini fick sparken från Karolinska Institutet 2016 för sitt forskningsfusk kring konstgjorda organ och stamceller, åtalades för tre fall av grovt vållande till annans död, men slank undan. 2018 drog han med sig ytterligare sex KI-anställda i fallet.

Detta sänkte allvarligt tilltron till KI i världen.

Macchiarini har ljugit flera gånger om sina tidigare bedrifter, professurer och anställningar och har dödat minst sex personer med inopererade konstgjorda luftstupar, i Sverige, Ryssland och USA. Han ska dessutom ha försökt sig på månggifte.

I november 2019 dömdes Paolo Macchiarini av en domstol i Florens till fängelse i ett år och fyra månader. Den olagliga förseelsen i Italien ska ha begåtts flera år innan fallen vid Karolinska institutet blev kända.

2020 togs fallet upp på nytt av svensk åklagare. Enligt åklagaren har ingreppen genomförts helt utan lagstöd, istället handlar det om grova brott. Det har blivit tydligt att ingreppen genomförts i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet och därför inte utgjort led i någon laglig form av sjukvård eller tillståndsprövad forskningsstudie. Paolo Macchiarini har förhörts på nytt av den svenska polisen och delgivits skälig misstanke om grov misshandel i tre fall. Han förnekar brott.

Han dömdes i Sverige 2022 till villkorligt straff för misshandel, men åklagaren har överklagat. Den 21 juni 2023 skärpte Svea hovrätt straffet och Paolo Macchiarini dömdes till fängelse i två år och sex månader för tre fall av grov misshandel. Efter att domen överklagats till Högsta domstolen beslutade denna den 30 oktober 2023, att inte ta upp målet. Hovrättsdomen står därmed fast.

Dagsens sanning

Läs mer

Inledning: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/07/encyclopaedia-conspiratorica-inledning/
Vaccination: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-vaccination/
Teknik: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-teknik/
Panacea: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-panacea/
Politiska: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-politiska-myter/
Naturen: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-naturen/
Filosofi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-filosofi/
Medicin: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-medicinska-myter/
Hälsa-kost: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-halsa-och-kost/
Elallergi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-elallergi/
Avslutning, verkliga faror: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-avslutning/
Sakregister: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-sakregister/

Årets förvillare 2018: https://www.vof.se/utmarkelser/tidigare-utmarkelser/arets-forvillare-2018/

Uppgifterna kring alternativ medicin är fantastiskt omfångsrika. Slå upp Alternative Medicine i Wikipedia och veckla ut innehållsförteckningarna till höger och se den enorma mängden kvackeri: https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_medicine

Spik i foten, Pakistani style: https://www.bbc.com/news/world-asia-60318874

Märken på artiklar:
Artikelkategorier:
Konspirationer · Medicin · Myter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *