Myterna – ett antivetenskapligt gift – teknik

Skriven av

Anti-vetenskap och anti-teknik är trenden för dagen. När samhället, genom vår förfallna skolas försorg, sjunker ned i förakt för vetenskap, teknik och medicin, skapas en växande underklass av lågutbildade, som genom media får reda på att teknik är farligt, vetenskap är bluff och klassisk medicin är en konspiration som ska hjälpa läkemedelsföretagen att sälja piller. Antivetenskapliga samlingar och föreningar växer sig allt starkare i samhället.

Huvudargumenten från de teknikrädda är att tekniktillverkarna är korrumperade och vill göra oss sjuka med strålning och olika kemikalier i elektronikprodukter. Robotar och datorer kommer att ta över alla jobb. Staten avlyssnar alla telefoner. Företaget Monsanto är hårt drabbat av hat. Deras ogräsmedel Roundup är ett hot mot allt och deras forskning på genmodifierade grödor hotar världens framtid och kommer att bli allas död. Eller eventuellt kommer de att sälja oss som slavar eller mat till ödlevarelserna.

För att undanröja alla tveksamheter börjar vi med att kortfattat beskriva vad de mest hatade teknikföreteelserna egentligen gör och hur de fungerar.

Vad är kondensstrimmor på riktigt

Bild: Stiopa – Own work, CC BY-SA 3.0

Jetstrimmor (contrails) beror på luftfuktighet som kondenseras och fryser på de mikroskopiska partiklar av föroreningar som sprutar ur jetmotorer på hög höjd. De är alltså moln. Efter ett tag ger sig vattenmolekylerna iväg från smutspartiklarna och jetstrimman försvinner.

Kondensstrimmor kan se olika ut beroende på vilken höjd de befinner sig, luftfuktigheten just där och hur det blåser. Ibland blir de stora och ibland syns de inte alls.

Vad gör HAARP och Eiscat på riktigt

HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) i Alaska och den nordiska Eiscat (European Incoherent Scatter Scientific Association) är jonosfärsexperiment som skickar upp radiostrålning i atmosfärens yttersta lager för att se hur jonosfären reagerar vid bestämda frekvenser. Man framställer i princip mikroskopiska norrsken och studerar annat som händer i jonosfären och hur denna återhämtar sig efter solstormar.

HAARPs i sammanhanget mikroskopiska uteffekt på tre megawatt har inget alls att sätta emot Solens strålning. Därför kan man inte arbeta på dagen. Tre megawatt är dessutom på tok för lite för att kunna flytta på kontinenter. Ingen har kunnat observera att HAARP flyttat någon kontinent, det klarar bara den vanliga kontinentalförskjutningen.

Vad gör LOIS och LOFAR på riktigt?

Bild: Onsala rymdobservatorium/Leif Helldner, CC BY-SA 3.0

LOFAR (LOw Frequency ARray) är en samling radioastronomiska mottagare. Bara mottagare. Inga sändare. Helt passiva. De bara lyssnar på världsrymden. Skulle man sända nära en LOFAR-station skulle den inte fungera alls. LOIS (LOFAR Outrigger In Sweden) var en svensk utbyggnad som skulle lyssna efter vridna radiovågor (OAM) men den är sedan länge nedlagd.

LOFAR kan se hur Jupiter strålar radiostrålning, men undertecknad såg vid ett besök inga spöken, gröna strålar eller förflyttade kontinenter. LOFAR har inget som helst samband med HAARP och Eiscat. De arbetar inte på samma frekvenser och skulle vara störande för varandra.

Vad gör CERN på riktigt

ATLAS-detektorn. Bild: Maximilien Brice, CC BY-SA 4.0

Den schweiziska forskningsanläggningen sysslar med att krocka protoner, naturens minsta beståndsdelar. Protonerna går sönder i ännu mindre delar och avslöjar vad de består av. Efter ett par femtosekunder blir de till vanliga partiklar igen.

Undertecknad har själv varit där och tittat. Jag såg inga svarta hål, antimateriavapen, dimensionsportaler eller satanistiska ritualer.

Hur fungerar RFID på riktigt

Bild: Kavya Manohar – Own work, CC BY-SA 4.0

RFID (Radio Frequency IDentification) av typen smarta kort, etiketter och transpondrar för att identifiera djur och öppna lås fungerar bara på några centimeters avstånd. RFID-etiketten eller kretsen är en radiosvarssändare som svarar på en radiopuls från en sändare. Svaret består av data som lagras i RFID-kretsen. Kraft att sända med, får kretsen av den ursprungliga radiofrågepulsen. Det rör sig om milliwatt.

En elektronisk krets kan inte avlyssna tankar för vi vet inte ens vad en tanke är. OK?

Vad är det för problem med mobilnätet

Det avhandlas särskilt i artikeln om elallergi.

Kemi och chemtrails

Chemtrails-fånarna har blivit en verklig plåga. Helt vanliga kondensationsstrimmor på himlen tolkas som ”regeringarnas” eller oftare NASA:s, USA:s och NATO:s sätt att förgifta oss med nanopartiklar för att göra oss till viljelösa slavar, eller för att minska befolkningen, eller för att få skogarna att brinna upp, eftersom aluminiumet i kemspåren är brännbart. (När blev aluminium brännbart?)

Lättlurade, vetenskapsnaiva människor tror att alla flygplan bombar oss med alla tänkbara gifter, att det är HAARPs fel, att NASA och SMHI ljuger om olika typer av helt vanliga molnformationer.

På Youtube lägger man gärna in egna, påhittade mätvärden och visartavlor som slår upp och ned. Några radarbilder gör historien ännu hemskare. En helt vanlig kvällshimmel mitt i Europa förvandlas snabbt till ett invasionsscenario på Youtube när trollfolket öser på med hemska ljudeffekter, blixtar, flygplan och, tja, luftfuktighet. Att två jetstrimmor ser olika ut fast de syns samtidigt, tas som intäkt för att den ena är farlig och den andra ofarlig. Och sen norrsken, aj aj aj, så förfärligt. Avsikten tycks vara att döda en större del av mänskligheten för att hindra överbefolkning. Dessutom är en mindre befolkning lättare att tankestyra.

Denna Youtube-video fick vädermanipulationsfolket att gå i spinn, bokstavligen. Det var HAARP, det var EISCAT, det var Tromsö, det var dumheter. Det var en rysk robot av sedvanlig rysk kvalitet som sköts upp från en ubåt norr om Norge, som tappade styrseln longitudinellt. När det sker, sprutar avgaserna från raketmotorn i spiral. Men genom att kombinera suddiga bilder med en massa fånigt prat och glada ansikten från NASAs kontrollcentral kan man få det till att NASA försöker störta världen med Project Blue Beam. Och så lägger man till en liten ”science”-logga i högerhörnet för att det ska verka som vetenskap.

 • Alla flygplan är utrustade för att använda sig av chemtrails! Ryanair är så billiga för att de har avtal att bespruta luften.
 • Chemtrails används av FN, militären, regeringarna, familjen Rotschild, klimatforskare, piloter eller storindustrin för att kontrollera vädret, förgifta oss alla med morgellons och göra oss till viljelösa slavar.
 • Chemtrails hänger ihop med HAARP (på något ologiskt sätt). I vilket fall som helst handlar det om att förgifta oss alla, skapa jordbävningar osv in absurdum. Man kan också få chemtrails-lunga.
 • Chemtrails är ett sätt att förgifta haven.
 • “De” försöker förändra vädret för att skapa en ny istid så att många ska dö av köld och hunger. Det är ett bra sätt att minska befolkningen i världen.
 • Rymdödlor från en annan dimension, eller snarare hybridrasen makteliten, styr allt det här. Deras forna herrar och skapare Annunaki har gått över till Ljuset men själva rullar de på av egen maskin med sin mentala låsning och programmering att ta död på 90 % av oss.
 • Väderstyrning (och nu blir det ganska fantastiskt): Väderstyrningsprogrammen stör de naturliga väder- och klimatcyklerna över hela världen, förstör ozonskiktet och minskar den övergripande hydrologiska cykeln (som i sin tur skapar enorm torka och eldstormar). Det uttalade syftet med klimat- och solstrålningsförändringen (SRM) är att sakta ner eller tillfälligt mildra ett utbrott av katastrofala växthusscenarier på Jorden (vilka potentiellt kan utlösa ett “venussyndrom”). Klimatstyrningen skapar också ett fenomen som kallas “global skymning.” Solskymning (blockering av solen) är ett primärt mål för klimatstyrningsprogrammen. Även om “officiella källor” hävdar att global skymning helt enkelt är ett resultat av flygplanens kondensstrimmor, är detta en täckmantel för den pågående klimattekniska verksamheten. En viktig del av alla klimattekniska operationer involverar jetflygsprutning av atmosfäriska aerosolpartiklar. Dessa manipuleras sedan med kraftfulla markbaserade radiofrekvens- / mikrovågssändningar. Tillgängliga bevis anger att världens regeringar samarbetar om klimattekniska operationer eftersom dess konsekvenser är gränsöverskridande. USA:s stora militärmakt är utan tvekan den största deltagaren.
 • Växthuseffekten beror på att utomjordingar stjäl vårt ozonlager med en jättedammsugare. (De troende kan ha sett Mel Brooks komedifilm Spaceballs där jättehusam Megamaid med jättedammsugare stjäl en planets atmosfär. Men så kan det väl inte vara?)

Chemtrailsrörelsen är stark i Sverige. Föreningen ”NEJ till RFID Chippet” håller protestmöten utanför SMHIs och Transportstyrelsens lokaler och skanderar att de hemlighåller den globala förgiftningsproceduren. Men det är värre än så. Det finns internationella knasrörelser också, som International Chemtrail Association.

Bild: Stockholm Against Chemtrails

De skyller allt på chemtrails. Citat: ”Fågeldöden och fiskdöden börjar bli omfattande. Bina börjar dö. Folket blir allt sjukare. Sveriges del i HAARP. Regering och mörka krafter i landet vill smyga in Sverige i NATO.” Och deras facebooksida visar det vanliga: dödskallar, Illuminati, bombsikten, streckkoder och hemska röntgenbilder, med texter som bladdrar om CERN, geoengineering och djävulen. Allt korkat samlat på ett enda ställe. Detta säger en hel del om det svenska skolsystemet. När hatet mot NATO smyger in, börjar man undra vem som finansierar chemtrailsrörelsen.

Väderstyrning är stort

Klimatkontroll! Vädervapen! Geoengineering! Bilden visar hagelkanoner från år 1901 som skulle omvandla hagel till regn. Fast… Nä. Bild: Plumandon, Public Domain.

 • Den amerikanske evangelisten Franklin Graham menar att så länge homosexuella får lov att bo på USA:s östkust kommer stormarna bara att bli flera och kraftigare. Graham menar att det var Guds verk att Trump vann valet, det var gudsfaktorn som såg till det. Graham är chef för Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) och Samaritan’s Purse och drar in stora belopp varje år.
 • Det ska finnas ett vädervapen på Afrikas västkust som skapar små stormar, som sedan skickas ut över Atlanten för att drabba USA. There’s evidence of it – it’s on the Internet.
 • HAARP kan fånga människors själar. HAARP måste därför förstöras för att frigöra själarna.
 • Militären vill använda HAARP till att flytta kontinenter, som vädervapen, för tankekontroll, Tesla-effekter. LOFAR är också med på något konstigt sätt.
 • HAARP ska användas för tankestyrning.
 • HAARP är källan till lågfrekvent surr som hörs på olika ställen i världen.
 • Jonosfärsexperiment skulle kunna starta kaskader av elektroner som kunde få Jordens magnetfält att vända.
 • Myndigheterna styr vädret, kan få himlen att brinna och starta jordbävningar
 • Orkaner över Amerika är skapade av regeringen och bankirerna.
 • Rotschild och Rockefeller styr vädret Alltså: antisemitism. Klimatförändringen och trådlösa elmätare är del av en plan för att behärska världen.
 • Stormar styrs inte av varmt vatten i Atlanten, utan av elektriska strömmar från jonosfären, som man anser att HAARP kan skapa.
 • Styrs av Raytheon, stora oljebolag, Bill Gates, CIA, Jason Group.
 • USA har sänt upp tre ”lasersatelliter” för att styra vädret.

Molnsådd, orgon och regndans

Chemtrailsmyten har säkerligen sitt ursprung i försöken med molnsådd med silverjodid och kolsyresnö, men molnsådd har aldrig fungerat tillförlitligt. Regndans och böner fungerar inte heller, trots att guvernören i Georgia, Sonny Perdue försökte sig på en offentlig kristen bön om regn 2007.

Charles Hatfield drog in massor med pengar på att framkalla regn i Kalifornien, med början 1902. Han använde någon form av hemligt ämne som han strödde ut i luften från höga torn. Meteorologerna menade dock att hans regn var naturligt. Inget kunde emellertid bevisas, men sentida studier har visat att Hatfield var duktig meteorolog och kunde välja ut perioder när det var troligt att det skulle regna ändå.

Wilhelm Reich med sin Cloudbuster. Bilden publicerad enligt regeln om Fair Use så som statueras av Wikipedia

En amerikansk lurendrejare vid namn Wilhelm Reich byggde omkring 1953 en ”cloudbuster” med vilken han påstod sig kunna skapa strömmar av orgon-energi och därigenom kunna tvinga fram regn genom att manipulera molnen. Han byggde skärmburar som han kallade orgon-ackumulatorer, och ägnade sig åt orgonomi. Han höll också på med UFO-jakt och menade att Jorden höll på att anfallas av cigarrliknande UFOn som kämpade med dödlig orgon-strålning. Han trodde att orgonet orsakade färgerna i norrskenet fast vi numera vet att det är syreatomer som gör det.

Icke-ämnet orgon kan åtminstone spåras tillbaka till Reichs tidiga knäppiteter kring 1930. 1956 åkte Reich i finkan och hittades död 1957. Naturligtvis har modena orgon-förespråkare tillverkat kopior av cloudbuster och säljer på Internet tillsammans med ett orgon-kit!

Spanska meteorologer hotade

Spanien har under 2023 varit med om ovanligt svår torka, så svår att de konspirationsteoretiker som tidigare förgiftade världen med covid-svammel nu istället har övergått till att hota den spanska meteorlogiska byrån AEMET på telefon och via sociala media och kallat meteorologerna för ”mördare och förbrytare” och att de ”ska få betala för allt”. Det handlar om chemtrails-troende dumskallar som menar att meteorologerna håller på med ”2030-agendan” vilken skulle innebära att ”de” skulle förtrycka hela världen med Covid och orsaka torka genom väderstyrning. I stort sett handlar det om underutbildade människors misstro mot politiker, domstolar, samhälle, media och teknik.

Vatten-svammel

Vatten är väldigt viktigt för människan. Därför går det lätt att tjäna pengar på ovetenskapliga metoder att sälja konstigt vatten.

Virvlat vatten

Virvlat vatten är populärt för att… Tja, det är dyrt. Riksdagen har köpt vattenvirvlare från företaget Plus & Minus till sina vattenledningar eftersom virvlaren påstods förbättra vattenkvaliteten genom att påverka de elektromagnetiska fälten i vattnet. Ett antal ishallar i Stockholm har köpt vattenvirvlare av företaget Watreco, som påstår att virvlat vatten flyter lättare än ovirvlat och därför kunde spolas och flyta ut jämnt över skridskobanor redan vid lägre vattentemperaturer, 20°C istället för 35°C. Istemperaturen sades kunna höjas med 1°C−2°C.

Cygnusinstitutet i Bålsta annonserade 2007 planerade vetenskapliga studier av virvlat vattens effekt vid grönsaksodling. Cygnusinstitutets verksamhet blev starkt kritiserad, bland annat för kvacksalveri och blev inte långvarig.

Z-Water med extra jox

Region Kalmar blev först ut 2023 med att använda ett särskilt alkaliskt vatten, Z-water, eller Dirovatten, till städning av sjukhus. Vattnet ska ha utsatts för “elektrolys” och ska vara extra effektivt och bakteriedödande. Karlskronaföretaget PT Professional säljer sitt alkaliska städvatten till ett flertal kommuner och till sjukhusen i Västervik och Oskarshamn i Region Kalmar. Sjukhusen köpte en apparat för att tillverka K-Water för 143.000 kronor.

Z-water marknadsförs som en miljövänlig kemikaliefri produkt som består till 99 procent av vatten. Z-water innehåller dock 0,17 procent kaliumhydroxid som ha viss bakteriedödande effekt, vilket ökar den rengörande effekten. Men det duger inte till allrengöring eftersom det inte innehåller fettlösande tensider. Det saknas vetenskapligt stöd för att Z-water skulle vara lika effektivt som traditionella rengöringsmedel.

Dyrbart pseudovetenskapligt svammel.

Mera HAARP och LOFAR och LOIS

Tyvärr, det slår inga jätteblixtar kring HAARP i Gakona i Alaska. Att radiomottagaren LOIS i Växjö varit nedlagd i ett par år bekymrar inte heller knasteoretikerna. Att det i skrivande stund inte heller finns någon EISCAT-sändare i Sverige går inte heller in.

Sen blir det svårare. Trots att undertecknad försökt berätta att LOFAR och LOIS är mottagare, inte sändare, klarar knasteoretikerna inte av att greppa det. Det är som de i inledningsartikeln nämnda ärtorna som studsar mot ett kastrullock. Alla utanför konspirations-skalet ljuger.

Här har Internets finaste hjärnor klippts ihop till en kavalkad av dumheter. Blixtar, bibliska bilder och varför inte lite djävulsdyrkan på en gång? Och visst har du också hört domedagstrumpeterna? History tycks vara en riktig skäms-kanal som visar massor av svammel om främmande civilisationer på Jorden, okända träskmänniskor, utomjordingar, teslasvammel osv. Det är så lättlurade amerikaner fungerar. Russia Today hjälper så gärna till. Gröna strålar i ett glasrör legitimerar allt. Och minsann, är inte Baphomet med här också?

Jonosfärsforskning är för svårt att förstå för gemene man. Det gör människor misstänksamma och youtube-kreatörerna öser på med blixtar, blå strålar och förvridna ansikten.

I oktober 1997 lämnade Eva Goës och Ragnhild Pohanka (miljöpartister, förståss) in en motion (Motion 1997/98:U416) till Riksdagen som krävde ”Utredning om amerikansk rymdforskning” i vilken det påstås att ”HAARP kan skicka en oerhört stor mängd energi, jämförbar med en atombomb, vart som helst på Jorden via laser och partikelstrålar”. De påstår vidare att ”Projektet skall säljas in till allmänheten som en rymdsköld mot fientliga inkommande vapen eller som mer vedertaget, en apparat för att reparera ozonlagret”. Alltihop är fantastiskt svammel. Motionen bordlades bara fyra dagar senare, men hade ändå kostat skattebetalarna pengar, för absolut ingenting. Fick Goës och Pohanka sparken? Nej, men deras uppdrag upphörde 1998.

CERN och de svarta hålen

Partikelforskning är i princip obegripligt för en underutbildad. En av de största, dyraste och mest obegripliga anläggningarna är CERN (Centre Europeen de Recherche Nucleaire) i Schweiz. De bara måste ägna sig åt djävulsdyrkan och åstadkomma gröna strålar. Eller?

 • CERN; De hemlighåller en portal till andra dimensioner.
 • CERN; gör antimateriavapen.
 • CERN; ägnar sig åt satanistiska ritualer.
 • ESS, European Spallation Source i Lund skulle använda radioaktivt kvicksilver i absorbenten i vilket skulle vara en fara för omgivningen, säger Naturskyddsföreningen. Fast ESS använder volfram.
 • Forskarna är korrumperade och vill göra oss till viljelösa slavar under de pedofila ödlevarelserna.

När CERN startade Large Hadron Collider år 2010 uppstod konspirationsteorier om att LHC skulle bilda ett svart hål som skulle sluka upp Jorden. Människor tog livet av sig i Indien och kvällstidningarna spred teorin i Sverige vilket fick svenska skolelever att skriva avskedsbrev till sina föräldrar.

När LHC återstartades i juli 20022 efter att ha legat nere för service ett antal år, började samma konspirationsteorier frodas igen. Fast nu ännu värre, för nu är kollisionsenergin uppe i det värde som egentligen var tänkt, 13 TeV. Då måste det bara bildas ett svart hål som ska förinta jorden. Men, ack, tyvärr inte.

Kvantfysik-svammel

Kvantfysik är ett komplicerat ämne, som det går bra att svamla om. Tänk bara på boken Livet med kvantfysiska glasögon, skriven 2016 av Mikael Säflund och Titti Nordieng vilka visade sig inte ha någon fysikutbildning alls. En granskning som Dagens Nyheter gjorde, visar att boken helt och hållet saknar vetenskaplig förankring och heller inte har något med faktisk kvantfysik att göra utan istället menar att om du tror tillräckligt blir du både frisk och rik. Författarna verkar inte ha läst fysik, utan någon slags pop-lära som inte har något med fysik att göra.

https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/kritiserad-kvasivetenskaplig-bok-anmals/

RFID-hatet

Chipar och etiketter är extra farliga. Ute i verkligheten har människor låtit operera in RFID-kretsar under huden för att kunna låsa upp dörrar och identifiera sig trådlöst. Minneskretsen kan också lagra medicinskt data som kan användas vid olycksfall, inloggning till sociala media och e-biljetter till exempelvis tågresor. Användarna kallar sig ”bioniska maskiner” med mera Science Fiction och det har tagit hus i helvete bland de tekniknaiva.

RFID-hatet växer. RFID-etiketter i böcker i din bokhylla skulle kunna fjärraktiveras, och ”de” skulle kunna avgöra din politiska mm läggning. Rörelsen Global Brain 2030 hävdar att människor får mikrokretsar inopererade i en hand och att det är djävulens märke. Bill Gates anses spionera på dig genom att hans företag säljer vaccin som i själva verket består av RFID-chipar som far runt i blodet och får reda på vad du tänker. Och Månen är en grön ost.

Tesla

Tesla! Ständigt denna Tesla! Han är skyldig till i stort sett allt. Tunguskameteoriten, massförstörelsevapen, fri energi, blixtar och dunder. Energi kan inte nyskapas eller förstöras, bara överföras från en energiform till en annan, sade Albert Einstein. Men han var ju korkad, som han pladdrade på om rymden, gravitationen och ljusets hastighet. Rymden och gravitationen finns ju inte ens, säger plattjordarna.

Nikola Tesla (1856-1943) har en särskild status bland mytomanerna. Han ska ha uppfunnit en massa märkliga vapen och konstiga grejor, men i själva verket var han en helt vanlig tekniker som jobbade åt Edison. Han hittade på olika nyttiga saker, som asynkronmotorn och marknadsförde växelströmmen för effektiv elkraftdistribution, men han hade också tokiga idéer om global distribution av elkraft från ett stort torn, samt att Jorden hade särskilda ”vibrationer” mm knas.

 • HAARP kopplas samman med diverse Tesla-effekter
 • Tesla hade supervapen, hade allt möjligt.
 • Tesla trodde själv att händelsen i Tunguska i Ryssland hade framkallats av ett av hans supervapen. Men tyvärr skulle det visa sig att det var en helt vanlig, tråkig meteorit.
 • Tesla menade att man kunde utvinna fri energi ur Jordens vibrationer. Hjälp. Alla dessa ”vibrationer”.

I själva verket var Teslas högspänningstorn som byggdes 1902 i Wardenclyffe i Shoreham i New York ett stort misslyckande som aldrig blev klart och det såldes som skrot 1917. Han lyckades inte alls överföra någon energi på stora avstånd. Avsikten var att dra nytta av vad han trodde var planetens egen elektriska laddning och få den att svänga med en frekvens som kunde förstärkas som stående vågor, som sedan kunde tappas av var som helst på Jorden och användas för att driva elektrisk utrustning. Om strömmen modulerades kunde den också bära ett meddelande.

Han tänkte sig också att man med en ultraviolett högeffektstråle skulle kunna skapa trådlös energiöverföring genom att bilda en joniserad kanal i luften mellan en sändar- och mottagarstation. Trist det där med jordytans krökning, bara.

Fri energi finns inte!!

Allt som oftast ser man knäpp-experiment på Youtube där man hävdar att det finns fri energi och bevisar det genom diverse fusk-expriment med magneter och snurrande mynt och vips så tänds en glödlampa bara för att någon snurrar på ett batteri eller närmar sig med en magnet. Youtube är så fullt med antivetenskap att det närmast skulle vara förbjuden mark för skolungdomar. De kan ju råka tro på det.

Energi, alltså riktig, fysikalisk energi

Kärnkraftskatastrof, se så föroreningarna från Fukushima-olyckan sprider sig i världshaven. Inte!

Bild: National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)

Den här bilden spreds som en löpeld av konspirationsteoretikerna efter tsunamin som drabbade Fukushima i Japan 2011. Den sades visa strålnivån i det vatten som läckte ur de skadade reaktorerna. Men det gör den inte. Den visar våghöjden och hur vågorna från jordbävningen under havet spreds i världshaven.

https://www.snopes.com/fact-check/fukushima-emergency/

Vad trollen missade helt, var att den påstådda radioaktiviteten tycks ha stannat upp vid kusterna. Det gör inte riktig radioaktivitet, bara påhittad radioaktivitet. Larmen om strålskadad tonfisk fångad utanför USAs västkust på andra sidan av Stilla havet jämfördes senare med de betydligt högre doser man får genom att äta vanliga, icke strålskadade bananer.

 • Kärnkraft är farligt för vi kan få cancer och bli ihjälstrålade allihop. Se bara på atombomber och Tjernobyl.
 • Kärnkraft är farligt, se bara på Fukushima. Exakt hur många dog av strålning i Fukushima? Noll. Betydligt flera dog under evakueringen.
 • Fiskarna har blivit röda i Kanada av radioaktivitet. Utom lax, möjligen, som ska vara röd.
 • 1/3 av världshaven är kontaminerade av kärnavfall.
 • Strålsäkerhetsmyndigheten är korrumperad av storindustrin och vill göra oss sjuka av strålningseffekter
 • Myten om vindkraftens fördelar är falska. Istället är den dyr, tillfällig och otillförlitlig. Stora underhållsbehov. Fungerande, stora mellanlager för energi finns inte.
 • Myten om förnybar energi. Då och då läser man om små byar som tänker koppla bort sig från elnätet och försörja sig med enbart vindkraft och solceller. Utom på natten och när det är vindstilla. Då förlitar man sig på ett jättebatteri och en reservgenerator som körs på förnybart bränsle. Och släpper ut koldioxid. Det kanske kan fungera för en liten by, men Sverige är ett industriland. Pappersindustrin stod år 2013 för 51 % av den svenska industrins energiförbrukning (SCB). Skulle man till exempel förse Holmens pappersbruk i Hallstavik med kraft för en natt, 12 timmar, skulle det kräva cirka 2 GWh. En enkel division ger tio megaton batterier, eller omvandlat till volym litium, en envåningsbyggnad på 7 kvadratkilometer.

– This new learning amazes me, Sir Bedevere! Tell me again how sheep’s bladders can be used to prevent earthquakes!

Carrington Event – myter om solstormar

Bild: U.S. Air Force photo by Senior Airman Joshua Strang)

Norrsken är vackra och fullständigt ofarliga.

Jorden går under om två veckor, eller kanske tre, eller åtminstone när nästa Carrington Event inträffar. När det hände första gången, 1859, var vår jordiska elektroteknik tämligen primitiv. Det mest uppmärksammade resultatet var att telegrafledningarna slutade fungera och att det gnistrade om ledningarna.

Nästa händelse var 1989, när en solstorm fick överströmsskydd att bryta i Quebec i Kanada för att skydda ett kraftverks transformatorer. Helt i sin ordning. Det berodde inte på paranormal aktivitet, väderstyrning eller chemtrails. Det berodde helt enkelt på otillräckliga skydd på ledningarna, på grund av bristande standard. Därför tvingades North American Electric Reliability Corporation (NERC) sätta upp standarder för att skydda kraftnät från liknande händelser i framtiden. Numera är kraftnätet så redundant att detta inte spelar någon roll.

 • Idag finns inga telegrafledningar kvar.
 • Optiska fibrer påverkas inte av geomagnetiska stormar.
 • SOHO-satelliten ger oss förvarning så att känsliga satelliter och system kan stängas innan partikelstormen anländer till Jorden.
 • Järnvägens signalsystem har inbyggt skydd mot inducerade spänningar i rälsen.

Människan påverkas inte det minsta. Vi tycker bara att norrsken är snygga att se på.

Hemteknik

Elallergikerna känner stor rädsla för mikrovågor. Mikrovågsugnar är farliga. Se bara på vad som händer med maten. Och se bara vad som händer med mobiltelefoner som dumt fôlk stoppar i mikrovågsugnen. Sanningen är att det inte ens går att få ut mikrovågor ur ugnen hur mycket man än försöker. Här är några av myterna:

 • Mikrovågor ger ”sämre” värme än vanlig IR-värme. För att behållaren inte värms och maten därför behåller värmen kortare tid. Mat med litet vatteninnehåll värms mindre.
 • Mikrovågsugnen är farlig för man kan få cancer av strålningen. Som inte slinker ut.
 • Mikrovågsvärmd mat blir farlig för cancerpatienter. ???
 • Mobiltelefonen laddas snabbare i mikrovågsugnen. Otaliga filmer finns på Youtube.
 • Värmning i mikrovågsugn förstör vitaminer.

Hifi-myterna

Märkliga kablar

Riktiga Hifi-entusiaster kallar sig audiofiler och verkar ha hur gott om pengar som helst, att spendera på verkningslösa apparater, för att musiken ska låta transparent, livfull, färgrik, djup, upplöst mm mumbo-jumbo. Ett vanligt namn på utrustningen de använder är ”esoterisk”, men det enda som är esoteriskt är priset.

De verkliga knäppigheterna återfinner man i avancerade Hifi-tidningar, men myten om vinylskivans förträfflighet har inte kunnat undgå någon. LP-skivan verkade vara dömd till undergång, först av CD-skivan och därefter av strömmande media, men skivpresserierna har sett en ny soluppgång och människor köper vinylplattor som aldrig förr. Under början av 2019 började kassettband också säljas för tidigare otänkbara priser. Välkända popgrupper drar nytta av detta och utger nyinspelningar på vinyl och kassett.

Amerikanska Sugden Audio skriver: ”We listen to different brands of the same component, from transistors to bridge rectifiers. They may measure the same but sound quite different. Trying three transistors in the sensitive output stage of a pre-amplifier produced a soft sound, a bright sound and a natural sound. The pre-amp measured exactly the same with each transistor but the human ear could detect a difference.” Nä.

Här är svamlet i koncentrat:

 • CD-skivor låter bättre om man stoppar skivan och startar den igen, snarare än att pausa den och starta igen???!??!?!?!
 • CD-skivor påstås låta ”sämre” än vinylskivor. Vinylskivan har varken ett dynamikområde (ca 55 dB mot 96 dB) eller ett frekvensområde (20–18.000 Hz kontra ~0–22.000 Hz) som kommer i närheten av CD-skivan. Vinylskivor slits, medan CD-skivor spelas av beröringsfritt, med ljus. CD-skivan är digital och kan aldrig förändras vid avspelning. Det kan bli läsfel, men skivan innehåller så mycket felrättande kod att det inte spelar någon roll.
 • Displayer på elektroniska apparater stör ljudet. Man kan också behöva stänga av de digitala utgångarna, för att få ökad klarhet och dynamik.
 • Elektronrör låter bättre med Grounded Brass Tube Crown (plåtskal).
 • Elektronrör låter bättre och ger mjukare klippning än halvledare. Och vem driver sin förstärkare till klippning?
 • Ha vibrationsdämpande bollar eller cykelslangar under stereon. Vibrationer från flygplan, bilar eller högtalarna kan tvinga den digitala utrustningen att arbeta hårdare och ge sämre ljud.
 • Håll kablarna upplyfta från golvet. Annars kan de föra in vibrationer i stereon, särskilt högtalarkablarna. Kablarna får absolut inte ha knutar. Nätbrunnen ska sitta lite löst så att inte vibrationer i elsladden förs in i stereon (vilket verkar helt bakvänt).
 • Inkörning. Alla hifi-apparater måste köras in: CD-spelare. blåtandshögtalare, förstärkare, grammofoner med flera komponenter måste köras in, för att ”anpassa sig till sina driftparametrar”. Apparaterna måste spelas kontinuerligt i 48 timmar eller mer, ibland flera dagar.
 • Kassettbanden är tillbaka. Audiofilerna menar att ljudet blir mycket bättre och renare än bla bla bla. Banddistorsion och kopieringseffekt är sååå hemtrevligt.
 • Målar man gröna kanter på CD låter de bättre.
 • Stereon låter bättre mitt i natten för då är elnätet ”mindre förorenat”. Man kan också stänga av alla apparater man har hemma som förorenar nätet eller dra en separat ledning från säkringstavlan.
 • Tunga nätaggregat. Om audiofilerna ska kunna acceptera en förstärkare eller liknande måste den ha linjärt nätaggregat med en stor, tung transformator. Uppenbarligen räknar audiofilerna prestanda i kilogram. Switchade nätaggregat är för ynkliga och gör musiken mindre transparent, mindre livfull, färgrik, djup etc. Detta gäller även för helt digitala apparater som CD-spelare och SACD-spelare. Ju tyngre, desto bättre.
 • Vissa anser sig kunna höra skillnad på fabrikat av kondensator på primärsidan av förstärkarens switchaggregat. Andra påstår att de hör skillnad om man skruvat ihop förstärkaren med skruvar av stål eller mässing.

Strömrening

Ett snabbt och lätt sätt att få oerhört mycket bättre ljudkvalitet från valfri stereoanläggning sägs vara att köpa dyrbar strömrening, alltså en uttagsdosa som sägs rena strömmen från vägguttaget, som givetvis är usel, brusig, full av överspänningstoppar och på något märkligt sätt gör ljudet i högtalarna brusigare, sämre ”upplöst” och, tja, sämre, helt enkelt. Med en ultra-dyrbar uttagsdosa kan man rena strömmen och uppnå fantastiska resultat och få mera ”svärta i ljudbilden”. Söker du på ”strömrening” med Google möts du av en störskur av absolut meningslösa apparater som helt enkelt bygger på övertro (och en tjock plånbok).

Eller varför inte en skärmad kraftkabel med ledare av ultra-super-specialkoppar för 5000 kronor? Och sen då, inne i väggen på andra sidan vägguttaget? Där finns helt vanlig installationsledare som inte ens är gjord av reflunktansfri koppar, eller partvinnande och ännu mindre skärmade ledare. Därpå följer 100 kilometer ledare i vanlig, usel aluminium på vägen till kraftverket.

Men som vanligt i mytsammanhang gäller ordspråket ”Det man inte ser, har man inte ont av”.

Genom att köpa en sk Exorcist och ansluta till grammofoningången kan man få markant bättre ljudkvalitet genom att ”driva ut magnetismen ur de elektriska kretsarna”. Inte.

Super-8 på väg tillbaka

En avart av detta är att Super-8-filmen och moderna Super-8-kameror är på väg tillbaka. Det rör sig inte om entusiaster utom om hårt myttroende som menar att filmkorn, hårstrån och repor etc aldrig kan återskapas helt autentiskt med digitala metoder. Kodak är den enda som i dagsläget kan leverera film, kameror och framkallning, men kunden får tillbaka filmen scannad till 4K-upplösning(!). Internettroll med fult språk har börjat blanda sig i silverfilm-striden och menar att alla som hävdar att digitalt är bättre är värsta idioterna som inte förstår charmen med korn och hårstrån.

”A fool and his money will soon be parted” är ett engelskt ordspråk som verkar härstamma från slutet av 1500-talet, men håller än idag.

Månlandningar

Ljuva sextiotal
Man for till Månen i stora rör av plåt
Ja, Herregud, man bar sig åt.

Månlandningarna var en bluff, eller tvärt om. År 2023 var det 54 år sedan NASA landade på månen med Apollo 11. Argument från konspiratörerna om att landningen skulle vara en bluff blir bara dummare och dummare.

Eller också är argumentet bara ”jag tror inte på det” utan ytterligare förklaringar. Det finns oändligt många lågteknologiska argument för detta och här är några få:

 • Astronauterna skulle ha dött av strålningen i van Allen-bältena.
 • Bilderna från Månen håller allt för hög kvalitet. Nejdå, svenska Hasselblad var inblandat. Och det finns usla bilder också.
 • Det går inte att åka till Månen, för att det inte går.
 • NASA ljuger om allt eftersom rymden inte existerar.
 • Skuggornas vinklar på bilderna verkar fel. Främst beror det på belysning från flera håll eller ljus som reflekteras i måndamm.
 • Stanley Kubrick har hjälpt NASA fejka scener.
 • Stenarna som hämtades hem var egentligen bara kol.
 • Vem filmade Neil Armstrong när han hoppade ut på Månen? Det gjorde kameran i månlandarens Modularized Equipment Stowage Assembly (MESA).

Släpp det där med månfärdernas vara eller icke vara nu. Grejorna står kvar på Månens hitsida och syns om du anstränger dig att zooma in. Det är dags att lägga ned! Jorden är rund, människan har varit på Månen, solsystemet är heliocentriskt, rymden finns, alla de andra planeterna är också runda, och nej, det går inte att åka till Solen på natten.

Fartyg krockade med bro i USA – och genast…

Ett fraktfartyg krockade oavsiktligen med en bro i Baltimore i mars 2024. Tydligen drabbades det av strömavbrott och blev manöverodugligt. Internet fylldes strax upp av konspirationsteorier. Knappt sex timmar efter brokollapsen påstod exempelvis den kontroversielle influeraren Andrew Tate på X att fartyget som rammade bron utsatts för en cyberattack, ett inlägg som först ett dygn senare markerades som ”vilseledande”. Andra konspirationer som sprids är att det i själva verket är utomjordingar, Barack Obama alternativt Ryssland som ligger bakom olyckan. Dessutom var det bara en förövning för solförmörkelsen som skulle svepa över USA senare i april, då ansågs skulle gå under.

Rymd och UFO

Plejaderna

Vi har aldrig uppfattat så mycket som ett enda pip från någon utomjordisk intelligens. Utomjordiska UFO finns inte, består inte av vibrationer från andra dimensioner och de flyger inte in i Jordens inre genom ett hål i Nordpolen. Beklagar.

Här är en samling vansinnigheter som cirkulerar på Internet:

 • Armstrong och Aldrin såg jättestora utomjordiska rymdskepp på Månen men det tystades ned.
 • Astronauterna mötte utomjordingar på Månen.
 • Astronauterna såg och fotograferade UFO i omloppsbana.
 • Dogon-folket kommer från Sirius B.
 • Hela mänskligheten står inför ett enormt uppvaknande när The Event händer. Citat: ”The Event är en kosmisk händelse som aldrig tidigare i kosmos historia hänt å alla människor kommer å uppleva detta magiska ögonblick ungefär samtidigt. I princip 95% av Jordens befolkning “sover” å tror att den värld som deras ögon visar dem är den “sanna” världen vilket är allt annat än sant. Ni anar inte hur lurade vi alla varit av mörkrets krafter men deras tid är snart ute. The Event kommer å upplevas som en enorm kärleksful våg.”
 • Meteoriter är ständigt på väg mot Jorden och hotar allt levande men NASA hemlighåller.
 • Månen är en ihålig konstruktion. Fast i så fall har den fel omloppsbana.
 • Månen: Kinas landning med Chang’e-4 på Månens baksida måste vara en bluff för att det är ljust på bilderna. Månens baksida måste vara ständigt mörk för att Solen aldrig lyser där. Rymden är en bluff.
 • Nazisterna skulle ha upprättat en bas på Månens baksida.
 • Rymdintelligenser, diverse.
 • Spökflygare, spökraketer i Norrland 1946.
 • Marilyn Monroe mördades för att hon visste för mycket om UFO.
 • UFO är osynliga. Anledningen till att människor inte ser ufon är att ufon vibrerar på en högre frekvens som våra fysiska ögon inte kan se. För att vi skall kunna se dem får vi antingen höja vår frekvens, öppna 3:e ögat eller så får ufon sänka sin frekvens. När ett ufo “försvinner” så byter helt enkelt ufot frekvens utanför vårt synfält.
 • Utomjordingar finns redan. ”De” vet om det men döljer det för oss. Alla UFO-filmer som görs i Hollywood, görs för att förbereda oss på det stora avslöjandet.
 • Ödlevarelser, pedofila sådana, lever mitt ibland oss, är presidenter och höga politiker i övrigt. Amerikanska presidentens livvakter är ödlevarelser. Det ser man tydligt på olika bilder. Inte.

Om man istället, som Riksorganisationen UFO-Sverige försöker göra UFO till IFO genom att samla information om fenomenet, kommer saken i ett annat läge.

De femdimensionella dumskallarna från Plejaderna

Fler än man kunde tro, menar att vi besöks av utomjordingar från stjärnbilden Plejaderna. Du vet väl att mänskligheten är på väg in i de högdimensionella frekvenserna och kommer att lämna 3D-energierna bakom sig? För det var ju det som hindrade oss från att bli multidimensionella galaktiska varelser. Nåväl, folket från Plejaderna har healingkammare som kan återställa våra förlorade minnen från miljontals år tillbaka och göra oss multidimensionella. Säger ambassadören för de Galaktiska Ljusstyrkorna.

 • Studiegruppen Fria Intressegemenskapen för Ufologistudier och Andevetenskaper (figu.org) påstår sig ha kontakt med folket från Plejaderna: plejarier/plejarer.
 • Pyramiderna är arrangerade precis som stjärnorna i Plejaderna. Ständigt dessa Plejader!

Det finns många grupper på Facebook där dessa förvirrade knäppskallar möts och svämmar över av galaktiska vibrationer. De borde hamna på mentalsjukhus istället.

Area 51-myten

Enligt myten ska ett UFO ha kraschlandat i närheten av flygbasen Area 51 den 5 juli 1947 några mil norr om Roswell i den amerikanska delstaten New Mexico. Enligt myten skall farkosten ha tagits om hand av USA:s försvarsdepartement och/eller Central Intelligence Agency (CIA) som sedan mörklagt hela saken. Man ska ha tagit om hand en död ufonaut och obducerat denne.

 • UFO, Area 51, Roswell-incidenten, störtat UFO, togs till Area 51.
 • UFO, Area 51, obduktionsfilm av utomjording. Det finns frusna kvarlevor av ufonauter på flygbasen.
 • Det sägs att det första Barack Obama gjorde när han tillträdde som president var att kräva svar på frågan om det fanns en död ufonaut någonstans. Obama var kanske inte så smart ändå?

Planeten Mars

Nej, det här är inte ett kraschat rymdskepp på Mars. Det är suddiga stenar. En halvmeter långa. Sten. Död materia.

Ser du det kraschade, förvridna metallskelettet av en rymdfarkost på den här bilden? Ansträng dig. Fantisera. Ta i nu – ända från tårna! Visst har det varit kärnvapenkrig på Mars? Det säger ju en Doktor John Brandenburg, och hans ”fakta”-böcker säljer bra. Det finns massor av folk som letar landningsplatser, radiomaster och rymdskepp på NASAs publicerade bilder och sen skriver ihop den ena historien värre än den andra och drar upp i sociala media. Sen blir de sura för att de blir uteslutna ur olika föreningar som seriöst ägnar sig åt att närstudera bilderna från Mars, och kommer omedelbart fram till att det är NASA som ljuger och försöker dölja en civilisation på Mars.

Lite Mars-o-fakta:

 • Mars; Det finns ett stort stenansikte på Mars vilket tyder på tidigare kultur.
 • NASA döljer främmande strukturer på Mars och Månen.
 • NASA har kidnappat barn och har barnsexslavar på Mars. Barnen används för att tappas på blod, benmärg och kroppsdelar.
 • Marsbilen Opportunity fotograferade utomjordiskt föremål på Mars.

Beklagar. NASA har inte alls kidnappat barn och har inte alls barnsexslavar på Mars. De försöker inte sälja oss som mat till ödlevarelserna.

Där har vi ett nytt ämne: Pseudoastronomi.

Högutbildade amerikanska politiker

Den amerikanska delstaten Indiana höll år 1897 på att genomdriva en lag om att π skulle vara precis 3,2 efter att den matematiske kvackaren Edward J. Goodwin blivit sur på 3,14159 och trodde sig kunna bevisa att förhållandet mellan en cirkels diameter och dess omkrets var 4 delat med 5/4, alltså 3,2. Som tur var, blandade sig en riktig matematiker i saken och fick delstatssenaten att backa. Det säger en del om delstatssenaten.

I början av 2019 fick Demokraterna makten i Representanthuset. Den demokratiska talmannen Nancy Pelosi är obildad. 2008 påstod hon att naturgas var ett bra alternativ till fossila bränslen. Det är bara ett bevis till på den sjunkande kvaliteten på utbildningen i USA.

USA skapar växande problem för sig själva genom att tillsätta högreligiösa, lågutbildade politiker på allt flera viktiga poster, som propagerar för flera vapen, mera Gud och mindre vetenskap, med huvudena fyllda av konspirationer. Det är inget nytt för USA. Både Sverige och Frankrike har inbjudit amerikanska klimatforskare att flytta till våra respektive länder för att de ska få forska i fred.

Neil tycker

Neil deGrasse Tyson är en amerikansk astronom och folkbildare av rang och en stor mytkrossare, liksom hans store föregångare Carl Sagan. Titta så desperat han ser ut. Han är en av de få vetenskapliga sanningssägare med verklig genomslagskraft som finns kvar i USA. Om det vittnar inte minst alla de vetenskapliga internet-memer som finns om honom.

Läs mer

Inledning: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/07/encyclopaedia-conspiratorica-inledning/
Vaccination: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-vaccination/
Teknik: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-teknik/
Panacea: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-panacea/
Politiska: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-politiska-myter/
Naturen: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-naturen/
Filosofi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-filosofi/
Medicin: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-medicinska-myter/
Hälsa-kost: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-halsa-och-kost/
Elallergi: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-elallergi/
Avslutning, verkliga faror: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-avslutning/
Sakregister: https://www.teknikaliteter.se/2024/01/05/myterna-ett-antivetenskapligt-gift-sakregister/

Se den fruktansvärda listan: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_conspiracy_theories#Science_and_technology

Märken på artiklar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *