FBI – Folkbildningsinitiativet

Skriven av

Det är bara att inse det: svenskarna håller på att fördummas. Skolorna har fallit ned i ett träsk av obildning, våld, knark och genuspladder och har allt mindre tid att ägna sig åt hård teknik, fysik, kemi, programmering och liknande kunskaper som det moderna samhället har behov av.

Skolan gör heller inte särskilt mycket för att sätta in eleverna i historik av olika slag, som teknik- och medicin-historik. Istället florerar konspirationsteorierna och pseudovetenskapen.

Och det är bara att inse att ingen är intresserad av att ordna upp situationen. Skolpolitikerna är förlorade i ett grått dis av pladder, experiment och misslyckade satsningar. Så fort någon skola vill göra något åt oordningen genom att införa disciplin, ensartad klädsel, hårda kunskaper och hårda betyg, så klagar media.

Det är synd om Sverige, detta en gång så framstående teknikland. Teknik, uppfinningar och framsteg är inte värda något längre, utan folk ser dem mest som hot. Visst, på många områden är Sverige fortfarande ledande, som halvledare, stridsflyg, radar, järn och stål, men allt färre vet något om det.

Följande måste organisationen Folkbildningsinitiativet åtgärda för att Sverige ska bli Great Again:

Skolan

Skolan måste upp ur sin djuphavsgrav, sluta prata om oväsentligheter och hård-satsa på kunskap. Elever och politiker måste inse att hårda kunskaper är vägen ut i livet, inte pladder om könsroller och vaga pseudokunskaper.

 • Skolan måste införa hård disciplin och börja hård-lära ut kemi, fysik, teknik, biologi, medicin, elteknik och programmering, sådant som det moderna tekniksverige har behov av.
 • Samtidigt får skolan inte glömma bort historiken och annan standardfakta, som hur man läser böcker av papper, hur man håller i en penna, den svenska teknik- och industrihistorien, svensk stavning och grammatik etc.
 • Skollärarna behärskar inte längre den moderna tekniken som de ska lära ut. Programmering, numera en del av läroplanen, är helt främmande för de flesta. Lärarna måste vidareutbildas.

Samhället

Hårda kunskaper är inget värda i samhället idag, eftersom det de facto inte behövs. Undrar du något kan du söka på Internet. Om det som står där inte är sant, tja, vem vet?

 • Svenskarna får numera sina mesta nyheter från sociala media, och de är fulla av konspirationsteorier och ryska och amerikanska troll som vill splittra samhället. Detta gör folk dummare, så att de börjar tro på konspirationerna. Sociala media måste hållas efter hårt och stämmas och stämmas och hotas, tills de tar bort konspiratörerna. Och det ska ske nu och inte om fem år.
 • Elallergin griper kring sig, och ingen tycks vilja hålla emot. Vi har hundratusentals elallergiker i landet och de ökar ständigt i antal. De misstror mobilnäten, trådlösa nät, elkraft, radio- och TV-sändare mm och tror att de får alla upptänkliga sjukdomar.
 • Antivaxare ställer till stora problem i samhället på grund av sin okunskap och påverkan från ett visst land i öster. Vaccin smutskastas och stora folkgrupper blir smittade för att de tror att vaccin istället är ett sätt att införa tankestyrning. Bill Gates-hatet, Soros-hatet och hatet mot den imaginära ”Deep State” flödar. Detta måste elimineras, före nästa pandemi, för då är anti-vaxarna mångdubbelt starkare.
 • Alternativmedicinen är på väg in i den svenska sjukvården och på Karolinska Institutet. Det är som häxeri: det finns inte, men folk tror på det ändå. Det måste elimineras.
 • De ryska ambassaderna runt om i världen ägnar sig på heltid åt att sprida lögner om det mesta, bland annat om kriget i Ukraina, om vaccination, rysk politik mm. De måste sluta med det.
 • Sverige har problem med kärnkraftshatare (som inte begriper teknik eller matematik), NATO-, EU- och försvars-hatare, som vill försvaga landets infrastruktur, försvar och samarbete med omvärlden. Allt är ett resultat av yttre påverkan, usel skolutbildning och obefintliga teknikkunskaper.
 • Vi har en ny myndighet, Myndigheten för Psykologiskt Försvar, som bör se efter sådana saker, men den tycks leva i skymundan. Den borde vara en sätta-ned-foten-myndighet och inte en bakgrunds-myndighet.

Media

Svenska media blir allt dummare, ägnar allt mera tid och spaltmeter åt meningslösheter, tårtrecept och modereportage, när de borde ägna sig åt att sätta in folk i de svåra, tråkiga, tunga världsproblemen. Tårtrecept finns på biblioteket. Om nu någon går på bibliotek numera, för att låna böcker, menar jag.

 • Svenska riksmedia ligger bra till på dum-toppen. Personalen på SVT kan knappt stava längre och radiojournalister har svårt att uttala svenska språket och ord som ”statsepidemiolog” är så svåra att det anses tillåtet att staka sig och skratta och fnissa om det. Det vanligaste ordet på radion är ”eeeeh” eller ”eeeh jamen eeeh”. Anglicismerna flödar. Svenskan har en naturlig språkmelodi som underlättar förståelsen, men många reportrar har numera så underlig språkmelodi att man retar sig tokig på det. De hackar sönder meningarna i småbitar eller pratar som femåringar i allmänhet. Reportrar som inte har svensk bakgrund, konstig ordföljd, pratar sluddrigt eller är svåra att begripa, måste omskolas.
 • Det spelar ingen roll hur fruktansvärt läget är i Ukraina, radions P4 ägnar helst alla dagar åt fotboll, golf, ishockey och skidskytte. Helgerna är helt söndermalda av fotboll.
 • Det är fint att vara influencer idag. Bara man ser bra ut på bild och har en attraktiv röst så behöver man inte kunna så mycket. Att vara influencer ses idag som något alltmer attraktivt av allt fler unga. Vår tid präglas alltmer av glättig lättkonsumerad och lättglömd yta. Om denna utveckling fortsätter så är det alarmerande för vårt lands framtid.
 • Det finns traditionella, anrika massmedier i vårt land där slarviga journalister har börjat anamma ett gravt missledande språkbruk med ursprung hos främmande makt, ett land som startat ett invasionskrig mot ett fredligt grannland.

Riktigt allvarliga varningstecken

Det finns väljare som inte förstår skillnaden mellan att säga att man älskar Sverige och att verkligen göra det. Det finns mycket oknytt idag som säger sig vara sverigevänner. Vänner som under ett par decennier ägnat sig åt att misskreditera landet och skapa den slags polarisering som får en viss främmande makts ledare att gnugga händerna av förtjusning.

Det är mönster som går igen från 1960- och 70-talen. Det var en epok där det i efterhand visat sig att R.A.F (aka Baader-Meinhof-gruppe, en dåtida vänsterextrem organisation som inte backade för att använda våld) hade ekonomisk och logistisk uppbackning från det dåvarande Östtyskland (DDR). Den som har kunskap om 1900-talshistoria vet att Östtyskland var en lydstat som i praktiken styrdes av det dåvarande Sovjetunionen.

Det fungerar likadant i Europa idag. Banker och företag som står Putin nära har t.ex under flera år ekonomiskt stöttat europeisk extremhöger. Det mest kända exemplen utgörs av stödet till det franska partiet Nationell samling (hette förut Front National) och tyska Die Grüne (miljöfolket som satte Tyskland i gas-knipa). Tyska polisen arresterar med jämna mellanrum beväpnade grupper som vill göra revolution i Tyskland.

Varför lämnar man stöd till extremvänster igår och stöd till extremhöger idag?

För att förstå detta så behöver man förstå två saker, en given epoks tidsanda, under 1960- och 70-talen så blåste det politiska vänstervindar i Europa, idag blåser det högervindar. Man behöver också förstå mål och syfte med en totalitär regims stöd, ett mål och syfte som då precis som nu handlar om att polarisera och destabilisera för att vinna maktfördelar. Då vill man ju satsa huvuddelen av resurserna på stöd till den typ av extremister där det med tanke på tidsandan ger mest valuta för pengarna.

Annars…

Om inte detta åtgärdas kommer vi att ramla ned i samma djuphavsgrav som exempelvis USA, där stora delar av befolkningen knappt kan stava korrekt engelska, inte vet särskilt mycket om världen, sjukdomar, vetenskap osv utan tror på konspirationsteorier, Gud, Trump och tror att de flesta framstegen i exempelvis rymden och medicinen är falsarier.

Hur?

Det gäller att hitta en välbeställd företagare eller motsvarande organisation som vill sponsra folkbildningskonceptet FBI och den organisation som ska driva det. Högskolorna får gärna hjälpa till. Företagarna bör förmås att inse att det själva har nytta av en utbildad befolkning, dels eftersom skolorna ska förse dem med nyutbildade som ska begripa något om tekniken de tillverkar (och inte bara svepa över mobiltelefonerna) och en befolkning som inte är rädda för industrins produkter och bara svamlar om strålning, antivaccin och yoga.

Varför?

Synen på riktiga kalla, hårda fakta som går att leda i bevis får alltmer maka på sig till förmån för ”alternativa fakta” från alternativa massmedier hemmahörande på ytterkanten av någon politisk ytterkant.

FBI behövs

Att FBI behövs inser man om man älskar Sverige på riktigt, och det är viktigt att det blir ett FBI med fokus på kalla hårda fakta och kunskap, ordning i skolan, ett FBI fritt från ideologiska pekpinnar och styrning.

Fakta och kunskap, inget annat.

Vill du vara med?

Läs mer

Den moderna skolan: https://realistklubben.wordpress.com/2015/11/23/en-dag-i-den-moderna-skolan/

En fungerande skola: https://www.teknikaliteter.se/2019/10/04/min-elitskola/

Heja Skolverket: https://www.teknikaliteter.se/2021/06/29/tontar-som-rejtar-tack-for-den-skolverket/

Nu skriker anti-vaxarna: https://www.teknikaliteter.se/2020/10/15/nu-skriker-anti-vaxarna-i-sverige/

Riktiga skolböcker: https://www.teknikaliteter.se/2020/03/23/riktiga-skolbocker/

Om R.A.F (Baader-Meinhof) och stödet från DDR: Röda armé-fraktionen – Wikipedia

Om Putin, Putins pengar och fransk extremhöger: https://www.bbc.com/news/world-europe-39478066

Tack till

Tack till Patrik Söderlund, medförfattare.

Märken på artiklar:
Artikelkategorier:
Utbildning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *